StoryEditor
transferi

Preokret oko transfera Borne Sose. Umjesto u Premier ligu ide u Serie A?

Piše desk  /  22.08.2022., 20:35h

Novi klub zainteresiran je za Bornu Sosu (24). Talijanski novinar Gianluca di Marzio javlja da je Atalanta, klub Marija Pašalića, ozbiljno zagrizla za hrvatskog reprezentativnog lijevog beka te da bi već danas mogli započeti pregovori između kluba iz Bergama i Sosinog Stuttgarta.

Di Marzio ističe da Stuttgart za Sosu traži 20 milijuna eura, ali da bi dogovor mogao biti postignut i za 12 milijuna plus bonusi. Dodaje i da bi se Sosa odlično uklopio u sustav Gian Piera Gasperinija 3-4-2-1, u kojem bekovi igraju vrlo ofenzivno, što je uloga koju je hrvatski reprezentativac često imao i u Stuttgartu, piše Index.hr.

Poziciju lijevog beka u Atalanti trenutno drži Danac Joakim Maehle, koji se vrlo dobro snalazi na toj poziciji, ali je ipak dešnjak pa ga Gasperini možda vidi i na desnoj strani, na kojoj je trenutno najčešće Hans Hateboer.

Sosa sve dalje od Engleske

Već neko vrijeme je poznato da Stuttgart momčad za tekuću sezonu planira bez Sose i aktivno traži zamjenu, o tome smo pisali ranije kada smo doznali i da su njegovi predstavnici u poodmakloj fazi pregovora s engleskim prvoligašem West Hamom, a onda su i njemački mediji najavili da bi se transfer uskoro mogao realizirati.

Sosu se tijekom ovog prijelaznog roka često povezivalo s klubovima iz Engleske, a najčešće i najozbiljnije s Manchester Cityjem i West Hamom. City je ipak za lijevog beka doveo Sergija Gomeza iz Anderlechta, dok Fabrizio Romano javlja da je West Ham dogovorio kupovinu Emersona Palmierija iz Chelseaja.

U svakom slučaju, Stuttgart je spreman na prodaju, a odšteta koja se spominje iznosi oko 20 milijuna eura, što je iznos koji gotovo svi klubovi koji su se dosad spominjali kao zainteresirani mogu isplatiti.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:14