StoryEditor
u 40. godini

Preminuo hrvatski MMA borac Maro Perak: Bio je svjetski teškaški i poluteškaški prvak, pobijedio je Boba Sappa

Piše desk  /  27.07.2022., 15:21h

Hrvatski MMA borac Maro Perak preminuo je u 40. godini nakon što mu je iznenada pozlilo. Bio je osnivač i voditelj Gladiator Croatia kluba. U karijeri je imao omjer od 26 pobjeda i osam poraza, a jednu od pobjeda ostvario je protiv slavnog Boba Sappa.

Posljednju borbu u karijeri odradio je 2017. godine, izgubio je tad od Nikite Krilova tehničkim nokautom. Perak je rodom iz Dubrovnika, gdje je ostavio velik trag kao osnivač borilačkog kluba Gladiator. Tamo su, između ostalih, stasali Antun Račić i Ante Delija. U Hrvatskoj je organizirao borilački event Noć Gladijatora.

Karijeru započeo s 10 trijumfa, pobijedio Sappa pa mu ponudio da se borba nastavi

Jednom je prilikom na tom eventu ugostio i Boba Sappa, kojeg je pobijedio u borbi prekidom u prvoj rundi. Sappov trener se bunio da je borba prerano prekinuta nakon što se Perak našao u dominantom položaju, Perak mu je ponudio da se borba nastavi, ali suci to nisu dopustili.

Na početku profesionalne MMA karijere imao je deset uzastopnih pobjeda. Prvi poraz u karijeri nanio mu je danas poznati MMA borac Jan Blachowicz na eventu KSW 10. Krenuo je kao džudaš te redovito osvajao medalje na državnim prvenstvima.

Dnevnik.ba

25. rujan 2023 01:26