StoryEditor
premijer liga bih

Prekinuta utakmica u Širokom Brijegu, domaći navijači gađali igrače Sarajeva, a dvojica su i stradala

Piše desk  /  14.05.2022., 20:07h
U okviru 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg je s 2:0 vodio protiv Sarajeva, ali do pobjede nije došao. Naime, pred sami kraj meča navijači Širokog Brijega su predmetima "zasuli" igrače Sarajeva, a najgore su prošli Dupovac i Čataković, kojima je ukazivana pomoć.

Ništa nije "mirisalo" na nemile scene. Utakmica je počela bez ikakvih tenzija, a prva veliku šansu imali su gosti u desetoj minuti. Varešanović je bio u dobroj poziciji nakon asistencije Kapića, ali šutira pored gola, prenosi SportSport.ba.

Šest minuta kasnije, nova šansa za Varešanovića. Ubacio je Pidro, a Mak je zakasnio na loptu i ostalo je 0:0. 

Nakon toga domaći su došli do daha. Šabanović je zaustavio Mujana, Dupovac Lukića, a onda je obrana Sarajeva ponovo zaustavila Mujana zajedničkim snagama.

U 37. minuti Dizdarević brani šut Mujana, da bi u smiraj poluvremena Jurić izbio jednu loptu ispred Bagarića.

Otvaranje drugog poluvremena donijelo nam je i gol. Slobodan udarac je dosuđen za Široki, Ikić centrira, a Vukoja pogađa za 1:0.

Dvije minute nakon toga asistent kod prvog gola, Ikić, mogao je do gola, no loše šutira iz dobre pozicije.

Dizdarević je branio šuteve Jurića i Blagaića, a nakon toga u 69. minuti i veliku priliku kada je zaustavio Mujana.

U 76. minuti Miškić nije imao nikakve šanse. Hamza Čataković je pogodio mjesto gdje se spajaju greda i vratnica i to je spasilo domaću ekipu.

Pet minuta nakon toga drugi gol u mreži Sarajeva. Sjajno je Rozić prošao, ubacio za Ikića čiji je udarac blokiran, Mujan natrčava na odbijenu loptu i zabija za konačnih 2:0. 

Pred kraj utakmice nemile scene na Pecari. Navijači Širokog Brijega prvo su tvrdim predmetom u glavu pogodili Hamzu Čatakovića, a nakon toga i Amera Dupovca. 

Čataković je na nosilima iznesen s terena, dok se Dupovac pridigao.

Nakon toga sudac Grbić je povukao igrače u svlačionicu, a malo potom igrači Širokog Brijega vratili su se na teren, no igrači Sarajeva odlučili su da se ne vrate na teren.

Neslužbene informacije govore da su napravljena dva sastanka u kriznoj sobi, no susret nije nastavljen, a konačan rezultat će se znati nakon odluka nadležnih komisija.

Sve u svemu, ružne scene na Pecari pred sami kraj sezone.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
19. travanj 2024 17:17