StoryEditor
ligue 1

Prekinut Marseilleov pobjednički niz, Tudor bijesan na suce zbog situacije s bh. reprezentativcem: "Ovo je najveća greška u nogometu koju sam vidio od uvođenja VAR-a"

Piše desk  /  29.01.2023., 08:20h

Trener Marseillea Igor Tudor bio je bijesan nakon remija (1:1) njegove momčadi s Monacom u derbiju 20. kola francuskog prvenstva. Marseille je propustio srušiti klupski rekord star 91 godinu. Naime, protiv Monaca je mogao doći do devete uzastopne pobjede u prvenstvu i kupu. Monaco je poveo autogolom Jordana Veretouta u 17. minuti, a domaćin je izjednačio u 47. minuti preko Alexisa Sancheza.

"Istina je da je Monaco u prvom poluvremenu bio bolji od nas, mogao je zabiti i više golova, ali isto je vrijedilo za moju momčad u drugom dijelu. Moji su igrači imali probleme u prvom poluvremenu, ali uspjeli su se vratiti u igru", komentirao je Tudor nakon utakmice.

Tudor i predsjednik Marseillea Pablo Longoria poludjeli su zbog situacije u 73. minuti, kada smatraju da je igrač Monaca Guillermo Maripan napravio prekršaj za kazneni udarac nad Seadom Kolašincem. Glavni sudac utakmice bio je Jeremie Pignard.

"Za mene je to penal i crveni karton. Ovo je najveća greška u nogometu koju sam vidio od uvođenja VAR-a. Meni je to neobjašnjivo", odgovorio je Tudor, dok je Longoria izjavio: "Majko moja... Čemu služi VAR?"

Marseille se mogao izjednačiti s drugim Lensom

Tudor je na pitanje novinara rekao kako je Mattea Guendouzija izvadio iz igre na poluvremenu jer je, uz Chanchela Mbembu, odigrao najviše minuta ove sezone. Na Guendouzijevo mjesto postavio je Cengiza Undera. Dmitrija Payeta ubacio je u 86. minuti umjesto, što je također zanimalo francuske medije.

"Iskreno, Ruslan Malinovski je dobro odigrao. Istina je da je Dimitri mogao zabiti. Bio je dobar kada je ušao, kao i Pape Gueye", smatra hrvatski trener na klupi Marseillea. Za kraj su ga pitali što njegovoj momčadi nedostaje u borbi protiv izravnih konkurenata za najviše pozicije.

"Već smo pobijedili izravne konkurente, kao što je Rennes (1:0 u Francuskom kupu, op. a.) prošli tjedan. Tijekom sezone događaju se različiti rezultati. Ali, kada ne možete pobijediti, važno je ne izgubiti", zaključio je Tudor.

Marseille se pobjedom nad Monacom mogao izjednačiti s Lensom na drugom mjestu. Ovako je Tudorov sastav treći s 43 boda, dva manje od drugog Lensa i četiri manje od vodećeg PSG-a, koji ima i utakmicu manje. Monaco je četvrti s 38 bodova.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
16. travanj 2024 15:30