StoryEditor
štrajk sudaca

Prekida se španjolsko prvenstvo?

Piše desk  /  18.04.2023., 11:56h

Španjolski suci spremni su stupiti u štrajk i tako zaustaviti natjecanje u La Ligi. Odluka još nije donesena, trebala bi biti tijekom dana, a suci su spremni na radikalan potez nakon niza verbalnih i fizičkih napada koje trpe u posljednje vrijeme.

Sudac Antonio Pozo fizički je napadnut nakon utakmice U-19 momčadi Polillasa i Calavere. Srušen je na tlo i udaran dok je ležao. Navodno je u napadu sudjelovao i otac jednog igrača. Španjolski nogometni savez osudio je taj napad i pozvao na akciju s ciljem promjene implicirajući da je javni diskurs o sucima pridonio nasilju.

Na udaru javnosti

Samo dan nakon toga direktor Valencije Javier Solis bijesno i ogorčeno nastavio je negativan trend. Dogodilo se to poslije poraza njegove momčadi od Seville kada je suđenje opisao kao "sramotno", "pljačku u slow motionu" i "sramotu pisanu velikim slovima". Vjerojatno ga zbog toga čeka kazna.

Kao rezultat tih reakcija, a one su samo dio kampanje za koju suci u Španjolskoj tvrde da se vodi protiv njih, sprema se štrajk sudaca. Odluka o njemu bit će poznata danas, a potom i hoće li španjolsko prvenstvo biti prekinuto dok se ne pronađe rješenje za nastavak natjecanja.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 15:58