StoryEditor
zeljković o prijetnjama

Predsjednik NS BiH: Predsjedniku Veleža smeta što je Srbin na čelu saveza, prijete mi smrću

Piše desk  /  23.09.2021., 14:33h
Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković otkrio je danas da mu nakon događaju u Mostaru prijete smrću.

Ne stišava se bura nakon prekinute utakmice Veleža i Borca kada su navijači upali na teren i napali nogometaše i čelnike Borca, a sve je kulminiralo kasnijim napadom na suce kod Jablanice.

Organi Saveza su kaznili Velež zbog loše organizacije oduzimanjem tri boda te sa šest utakmica suspenzije stadiona. Dobio je Velež i novčanu kaznu od 10.000 KM, dok je predsjedniku Veleža Šemsudinu Hasiću zabranjeno obavljanje funkcija u nogometa na dvije godine.

Zeljković, koji se našao na udaru javnosti u Federaciji BiH, kaže da ono što se dogodilo u Mostaru nije dobro za nogomet i da je opomena za sve klubove da više urade po pitanju organizacije utakmica.

"Savez je uradio ono što je trebao uraditi. Velež je kažnjen, baš kao i predsjednik koji je unatrag nekoliko mjeseci svojim izjavama i spinanjem medija i javnosti napravio negativnu atmosferu i sve je eskaliralo u Mostaru. Nisam ga komentirao, svatko ima pravo raditi što hoće, ali očigledno mu smeta što je Srbin predsjednik bh. saveza. Od prvog dana mog mandata određene stvari se pokušavaju sotonizirati i prikazati negativno i pozivaju na moj linč. Dobio sam desetke poruka, prijete mi ubojstvom", rekao je Zeljković 

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 08:04