StoryEditor
Lukša Jakobušić

Predsjednik Hajduka zatražio smjenu Brune Marića

Piše desk  /  14.11.2022., 14:42h

Predsjednik sudačke komisije HNS-a Bruno Marić gostovao je u emisiji MaxSporta povodom kraja prve polusezone SuperSport HNL-a te je ondje uglavnom govorio o subotnjoj utakmici Slaven Belupa i Hajduka (2:2), koju je obilježio prekid jer je pomoćni sudac Anto Marić pogođen sjedalicom i upaljačem s tribine na kojoj je bila Torcida.

U svom nastupu u nedjelju navečer, Marić je branio suca prezimenjaka, ali i ostale suce u HNL-u. Osim toga, žestoko je udario na trenera Hajduka te rekao kako će ga Sudačka komisija prijaviti zbog načina na koji je komentirao suđenje. Sada je stigao odgovor Lukše Jakobušića, predsjednika Hajduka. Zatražio je Marićevu smjenu.

"Prije svega treba krenuti od nas samih i ispričati se sucu Anti Mariću, što smo sportski direktor i ja napravili odmah nakon utakmice. Osuđujem bilo koji oblik nasilja i govora mržnje i ne postoji opravdanje za fizički napad na bilo koga. Morat ćemo svi skupa jače  poraditi na tome kako se takve stvari više ne bi događale", rekao je Jakobušić za Dalmatinski porta pa dodao:

"Karoglanova izjava o Jugoslaviji je u afektu, riječ 'Jugoslavija' je koristio kao metaforu. Ne moraš biti rođen u vremenu na koji se ta metafora odnosi da bi je koristio." Odgovorio je Jakobušić na još brojna pitanja, a mi smo izdvojili najzanimljivija.

Bruno Marić je bio posebno žestok na tu temu, ali i neke druge...

Moje izjave i one Bruna Marića ne mogu biti izrečene u afektu dan nakon. Činjenica je da je Hajduk posljednja dva mjeseca talac vlastite snažne reputacije u javnosti, koja dovodi do toga da se nakon svake naše utakmice priča o suđenju.

Sudački eksperti i Komisija nisu dosljedni, što zbunjuje javnost, nas u nogometu, ali i same suce. Bilo je situacija koje su išle nama u korist i u štetu, međutim, Hajduku  nikad neće odgovarati ništa što nije pošteno. Mi želimo pošteno suđenje za sve klubove na svim razinama.

Jučerašnji komentar predsjednika Komisije HNS-a je bio iznimno žestok.

Što se tiče istupa Bruna Marića, nisam siguran je li ovo i stav Hrvatskog nogometnog saveza. On je izašao izvan svojih okvira i komentirao je stvari koje nisu u njegovoj domeni. Izdigao se iznad svoje funkcije. Ako je način na koji je to napravio ujedno i stav HNS-a, onda imamo puno veći problem.

Tražite li ostavku Marića i Komisije HNS-a?

Već smo se ranije očitovali vezano za svu nelogičnost i nedosljednost u delegiranju sudaca. Nisam siguran da nakon ovog istupa Marić više može biti predsjednik Komisije sudaca, ali siguran sam da nema kredibilitet.

Ovo je sada u domeni predsjednika HNS-a Marijana Kustića, siguran sam da je i on zainteresiran da se priča o nogometu, a ne o suđenju. Njegova je odgovornost najveća jer, za razliku od nas, može mijenjati stvari.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 03:37