StoryEditor
portugalski nogometaš

Pravnica traži da se Ronaldo deportira iz Saudijske Arabije: "Njegov postupak je kazneno djelo javne nepristojnosti"

Piše desk  /  20.04.2023., 10:24h

Poznati nogometaš Cristiano Ronaldo šokirao je svijet svojim ponašanjem tijekom utakmice u Saudijskoj Arabiji. Ronaldo nije uspio donijeti pobjedu Al Nassru koji je u Rijadu poražen od Al Hilala s 2:0, ali je uspio napraviti incident.

Naime, Ronaldo je MMA zahvatom srušio protivnika zbog čega mu je sudac Michael Oliver dodijelio žuti karton. Još skandaloznije ponašanje Portugalac je pokazao prilikom izlaska iz igre.

Navijači su tada skandirali "Messi, Messi", poručivši mu tako da im je od njega ipak draži aktualni igrač francuskog PSG-a i kapetan argentinske nogometne reprezentacije Lionel Messi, na što se Ronaldo uhvatio za genitalije.

Ugledna pravnica svjetskog glasa i profesorica na Sveučilištu u Ženevi te savjetnica u međunarodnim sporovima i arbitar u službi UN-a Nouf bin Ahmed objavila je na Twitteru da će zbog Ronaldovog poteza saudijskom državnom tužiteljstvu podnijeti kaznenu prijavu, odnosno, zahtjev za njegovo uhićenje i deportaciju.

"Njegov postupak hvatanja za genitalije je kazneno djelo javne nepristojnosti, koje ako ga počini strani državljanin, za sobom povlači uhićenje i protjerivanje. Uopće ne pratim sport. Čak i ako su navijači Al Hilala provocirali Cristiana, on nije smio tako reagirati. Njegov postupak je zločin", napisala je. 

Osvrnula se i na potez kojim je Ronaldo srušio protivnika:

"To je napad na protivničkog igrača koji nema nikakvog opravdanja, a ni veze s nogometom. Cristiano Ronaldo je izveo toliko agresivan čin da je i to kažnjivo".

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 06:38