StoryEditor
humanitarna utakmica

Pranjiću na oproštajnu utakmicu dolaze Šimunić i Sulejmani: "Među njima nema zle krvi"

Piše desk  /  25.03.2023., 08:29h

Bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić (41) krajem mjeseca lipnja će u svojoj Orahovici Pranjić organizirati službeni oproštaj od igračke karijere.

"To će biti 24. lipnja. Oproštajna utakmica moje igračke karijere. Na to su me nagovorili prijatelji. Sve će biti humanitarnog karaktera, za pomoć jednom bolesnom dječaku. Jedino iz tog razloga sam pristao na tu oproštajnu utakmicu. Okupljam ekipu, dobro je to sve već odmaklo. Mislim da će se okupiti veliki broj ljudi. Orijentirao sam se na igrače iz Hrvatske koji su prošli kroz moju karijeru. Potvrdili su dolazak Ivan Rakitić, Gordon Schildenfeld, Niko Kranjčar, Josip Šimunić, doći će Miralem Sulejmani i Goran Popov, koji su igrao sa mnom u Heerenveenu. Bit će tu još nekih poznatih imena, ali ne mogu ih još uvijek otkrivati dok je definitivno ne potvrde. Uglavnom, bit će to sve jako zanimljivo...", govori Pranjić za Sportske novosti.

Naravno da u oči upadaju dva imena, Josip Šimunić i Miralem Sulejmani. Naime, taj je dvojac sudionik jednog od najpoznatijih prekršaja na ovim prostorima. Vjerojatno ga se dobro sjećate... Igrale su se kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, 6. rujna 2013. godine na stadionu Marakana u Beogradu, igrale su Srbija i Hrvatska. Nakon jednog kornera koji su izveli Vatreni lopta je došla do Sulejmanija, koji kreće prema golu Stipe Pletikose. No na centru terena kao osigurač je ostao Šimunić, koji se odmah zaletio u Sulejmanija, te žestokim prekršajem zaustavio kontru Srbije. Hrvatski reprezentativac je dobio izravni crveni karton, a taj start ušao je u legendu. Sada će, eto, Šimunić i Sulejmani biti skupa u Orahovici, možda i u istoj momčadi.

"Znam da je to svima, posebice medijima, zanimljivo. Vi novinari to volite napuhati, ha, ha, ha... Ali mi to ne gledamo tako. Nema tu zle krvi između njih dvojice. Jer, obojica su prihvatili dolazak, znači da nema tu problema. Sve to treba gledati na drukčiji način, ljudi dolaze pomoći djetetu kojem treba pomoć. Sjajna je to osobina i Šimunića i Sulejmanija", zaključio je Danijel Pranjić.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 16:29