StoryEditor
EUROPA LIGA

Poznati su parovi četvrtfinala i polufinala Europa lige. Gvardiol ide na Pašalića

Piše Hina  /  18.03.2022., 15:02h
NJEMAČKI RB Leipzig u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, u četvrtfinalu Europske lige igrat će protiv talijanske Atalante za koju nastupa Mario Pašalić, odlučeno je ždrijebom održanim u sjedištu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Nyonu.

Eintracht Kristijana Jakića će se za polufinale boriti protiv Barcelone, a Nikola Vlašić i njegov West Ham United će igrati protiv Olympique Lyona. Portugalska Braga je u prvoj utakmici domaćin škotskom Rangersu za koji igra Borna Barišić. Prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su 7. travnja, a uzvratni dvoboji 14. travnja.

Ždrijeb je u polufinalu spojio pobjednika dvoboja RB Leipziga i Atalante s boljim iz sraza Brage i Rangersa. U drugom polufinalu će se sastati pobjednik para West Ham United - Olympique Lyon i bolji iz dvoboja Eintracht - Barcelona.

Prvi polufinalni susreti bit će 28. travnja, a uzvratne utakmice 5. svibnja. Domaćin finala je Sevilla, a osvajač Europske lige za ovu sezonu će pobjednički trofej podignuti na stadionu Sanchez Pizjuan 18. svibnja. 

Dnevik.ba

15. travanj 2024 00:17