StoryEditor
različiti stavovi

Poznati španjolski nogometaš: "Zainteresiranost za rat u Ukrajini, a šutnja o uništenju Palestine, Jemena i Iraka je rasizam"

Piše desk  /  23.03.2022., 19:08h
Španjolski nogometaš Hector Bellerin (27) dao je svoje mišljenje o ukrajinskom ratu i postavio pitanje zašto je ovom sukobu posvećeno više pažnje od drugih.

Desni bek Betisa se često pokazivao kao nogometaš zainteresiran za društvena pitanja i to je ponovo pokazao svojim stavom o sukobu.

"Prilično je teško vidjeti da smo više zainteresirani za ovaj rat nego za druge. Ne znam da li je to zato što su više poput nas ili zato što ovaj sukob može direktnije utjecati na nas i ekonomski i u pogledu izbjeglica", rekao je za La Media Inglesa.

Zatim je dodao primjere raznih drugih sukoba širom svijeta kako bi potvrdio svoju tezu.

"Palestinski rat je potpuno utišan, nitko o tome ne govori. Jemen, Irak... Nemogućnost Rusije da igra na Svjetskom prvenstvu je nešto s čim se druge zemlje suočavaju dugi niz godina", rekao je.

Dalje je naveo da je to što se ne obraća toliko pažnje na druge sukobe rasistički.

"Rasizam je zatvarati oči pred drugim sukobima i sada imati ovakav stav. To također odražava nedostatak empatije prema broju izgubljenih života u mnogim sukobima i mi dajemo prioriteta onima koji su nam blizu", poručio je Bellerin.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 02:01