StoryEditor
traži se suparnik

Poznati promotor: Hrgovića jedna borba dijeli od okršaja s Joshuaom za pojas prvaka svijeta

Piše desk  /  14.09.2021., 10:48h
Kalle Sauerland, jedan od najvećih boksačkih promotora na svijetu, u razgovoru za BBC je potvrdio kako je Filip Hrgović, hrvatski teškaš, vrlo blizu napada na titulu prvaka svijeta.

"Čeka nas borba, vjerojatno krajem godine. Ona bi trebala biti eliminacijska za napad na Joshuu. Ako Filip pobijedi, mislim da ima svako pravo napasti pojas. Borba za eliminaciju trebala bi se održati krajem ove godine", rekao je Sauerland pa dodao: "To mu je velika šansa da ispuni svoj dječački san. El Animal dolazi."

Anthony Joshua će se u sljedećoj borbi boriti s Oleksandrom Usykom. Bit će to meč za IBF, WBA i WBO titule, a održat će se 25. rujna u Londonu. Hrgović dosad u karijeri ima 13 pobjeda iz isto toliko mečeva, ali dosad se još nije susreo s protivnikom iz elitne klase boksača.

"Netko iz Top 15 ima priliku boriti se protiv Filipa Hrgovića u posljednjoj borbi uoči dvoboja protiv Anthonyja Joshue, a nitko to ne želi. Prošli smo doslovno cijelu ljestvicu i nismo pronašli boksača koji je spreman to učiniti", rekao je nedavno Eddie Hearn, Hrgovićev i Joshuin menadžer, piše Index Sport.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:23