StoryEditor
luda utakmica

Povijesna lakrdija i fair play u Širokom: Gošće pomele i korona i domaća ekipa, a onda se dogodilo nešto neviđeno

Piše desk  /  09.11.2021., 15:16h
Kad se u 40. minuti ozlijedila jedna igračica Drine, krenula je prava drama

U nedjelju je igrana utakmica Premijer lige BiH između nogometašica Širokog Brijega i Drine u kojoj su domaće već do 39. minute vodile 13:0. Nije to iznenađenje jer su gošće u Široki Brijeg stigle sa samo sedam nogometašica. Ostale su prema kazivanju vodstva Drine otkazale odlazak na put iz Zvornika dug 560 kilometar u oba smjera ili više od 12 sati vožnje u busu zbog povišene temperature i sumnje u zarazu koronavirusom, pišu Sportske novosti.

Iz Drine nisu tražili odgodu, već se sedam djevojaka hrabro borilo s brojčano jačim i kvalitetnijim suparnicama. Nije im bilo lako dok su nogometašice Širokog Brijega gotovo svaku akciju završavale pogotkom.

Međutim, kad se u 40. minuti ozlijedila jedna igračica Drine, krenula je prava drama. Njezin izlazak iz igre doveo bi do prekida jer se po pravilima ne može igrati s manje od sedam igračica na terenu. Tako se nakon ukazane pomoći ona vratila na teren, uz prešutni dogovor da Branka Bagarić (5 golova) i suigračice više neće puniti mrežu gošći.

Tako je lopta sve do 75. minute kružila od noge do noge domaćih igračica, ali bez pokušaja za postizanjem pogotka. Onda se ipak jedna igračica “ozlijedila” i susret je u 75. minuti prekinut. To je odgovaralo i jednima i drugima. Jer da je utakmica prekinuta ranije bila bi registrirana 3:0, čime bi bio oštećen Široki Brijeg jer su konkurentkinje uglavnom pobjeđivale Drinu s dvoznamenkastom razlikom. A gošće su prošle bez dodatne kazne. Jedino su malobrojni gledatelji morali svjedočiti lakrdiji.

Nije to prvi put da se slične stvari događaju u BiH. UEFA stimulira razvoj ženskog nogometa, klubovi dobiju dio financijskog kolača. Uvjet je da se igra Premijer liga. No, na žalost nisu svi klubovi za elitni razred. Slučaj iz Širokog Brijega ubija volju kod curica koje treniraju i svoje slobodno vrijeme posvećuju nogometu i onda se suoče, što napraviti, igrati do kraja prema pravilima fair playa ili ga zanemariti zbog nečijih propusta.

Ne čude onda ni loši rezultati reprezentacije, bez obzira na talent djevojaka...

Dnevnik.ba

01. lipanj 2023 03:39