StoryEditor
premijer liga bih

Posušje uvjerljivo protiv Sloge, GOŠK i Sarajevo podijelili bodove

Piše fena  /  03.09.2023., 08:48h

U subotnjim susretima 6. kola nogometne Premijer lige BiH Posušje je na svom terenu pobijedilo Slogu rezultatom 4:0, dok su GOŠK i Sarajevo u Gabeli podijelili bodove odigravši 2:2.

Strijelci u uvjerljivoj pobjedi Posušja bili su Gabrijel Boban u 45. minuti, Nikola Mandić u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, Dominik Begić u 53. i Karlo Kamenar u 60. minuti.

GOŠK je na svom terenu ima vodstvo 2:0 nad Sarajevom, zahvaljujući pogocima Nihada Šereu 41. i Filipa Mihaljevića u 57. minuti, ali su se gosti uspjeli vratiti zahvaljujući Ajdinu Hasiću koji je s dva šuta izvan kaznenog prostora u 62. i 66. minuti izvukao bod za Sarajevo.

U petak je Borac bio bolji od Zvijezde 4:2, u nedjelju se sastaju Tuzla City – Igman i Velež – Željezničar, a kolo će u ponedjeljak zatvoriti Zrinjski i Široki Brijeg.

Na ljestvici prvi su Sarajevo i Široki Brijeg s osvojenih 10 bodova, dok su Borac, Željezničar i Igman skupili po 9. Među vodećim ekipama samo Sarajevo ima pet odigranih susreta, dok su ostali odigrali četiri utakmice.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
27. travanj 2024 05:17