StoryEditor
pala odluka

Postignut dogovor: Evo tko će sljedećih šest godina prenositi utakmice Vatrenih

Piše hina  /  03.05.2022., 10:53h
Dogovorom s Europskim nogometnim savezom (UEFA) Nova TV je osigurala prava na prijenose većinu utakmica muške hrvatske nogometne reprezentacije i u idućih šest godina, priopćili su u utorak iz ove medijske kuća.

"Nova TV će prenositi utakmice kvalifikacija za UEFA EURO 2024., kvalifikacije za FIFA Svjetsko nogometno prvenstvo 2026., kvalifikacije za UEFA EURO 2028., kao i utakmice UEFA Lige nacija 2022., 2024. i 2026.", stoji u službenom priopćenju.

Ljubitelji nogometa će u programu Nove TV moći pratiti i sve prijateljske utakmice koje će najbolji hrvatski nogometaši igrati u spomenutom šestogodišnjem razdoblju.

"Emitirati utakmice hrvatske nogometne reprezentacije predstavlja nam čast, ali i odgovornost da gledateljima sadržaj prezentiramo na najbolji mogući način. Nova TV kao najjača multimedijalna platforma nastavlja i  u narednih šest godina kroz sinergiju televizije i digitalnih kanala kreirati dodatnu vrijednost, aktualan i atraktivan sadržaje za sve gledatelje reprezentacije", izjavio je predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić.

Uz članove sportske redakcije Nove TV u projektu će i dalje sudjelovati stručni komentatori Robert Jarni i Aljoša Vojnović, a urednik projekta je Saša Lugonjić.

"Početak novog ciklusa bit će iznimno sadržajan, jer nas u samo 10 dana lipnja čekaju čak četiri utakmice UEFA Lige nacija. Najprije domaćinstva Austriji i Francuskoj pa odlazak u goste Dancima i Francuzima. U rujnu su pred nama preostale dvije utakmice UEFA Lige nacija, a odluči li se Zlatko Dalić na prijateljsku utakmicu uoči samog početka FIFA Svjetskog prvenstva 2022. u Katru i nju će gledatelji moći pratiti u našem programu'', rekao je Lugonjić.

Iz Nove TV su poručili da će studijske emisije i prijenosi utakmica biti obogaćeni nizom sadržajnih i grafičkih novosti uz primjenu najnovijih tehnologija proširene stvarnosti.

Osim putem televizijskih kanala vijesti, rezultati, komentari, analize, praćenje utakmice iz minute u minutu, ali i najatraktivniji video sadržaj s utakmica bit će ekskluzivno dostupan i na portalu Gol.hr te društvenim mrežama Nove TV. 

Dnevnik.hr

25. lipanj 2022 03:58