StoryEditor
sp za rukometašice

Posebno emotivan derbi za Hrvaticu u dresu Crne Gore: "Naravno da volim svoju Hrvatsku. Ali nikoga ne molim, HRS me nije htio i to poštujem"

Piše desk  /  07.12.2023., 14:43h

Na početku druge faze Svjetskog prvenstva za rukometašice igrat će se regionalni derbi između Crne Gore i Hrvatske.

Crnogorkama je pripala uloga favorita protiv Hrvatske i pobjedom bi napravila veliki korak ka nokaut fazi natjecanja.

Ovaj meč će biti posebno emotivan za Mateu Pletikosić koja igra na mjestu srednjeg beka u reprezentaciji Crne Gore iako je rođena u Sinju, u Hrvatskoj.

Nastupala je za mlade kategorije hrvatske reprezentacije nakon čega je istakla da nije dobila poštovanje te se odlučila da predstavlja Crnu Goru.

"Ne želim nikoga da molim. Ako me u HRS-u ne žele, to poštujem. Igrat ću za Crnu Goru jer mi je san da odem na Olimpijske igre i karijera mi je trenutno najbitnija. I ranije su me zvali Crnogorci, ali tada nisam pristala", rekla je Matea svojevremeno te dodala:

"Naravno da nije bilo jednostavno prelomiti, ali obitelj, moj dečko i prijatelji su me podržali. Volim svoju zemlju Hrvatsku. Sigurno neću igrati za Crnu Goru iz ljubavi kao što bih igrala Hrvatsku".

Ipak, kasnije je promijenila mišljenje.

"Nikada ne bih mogla da igram za neku državu koju ne volim i u kojoj se ne osjećam kao kod kuće. Samim tim, Crna Gora ima posebno mjesto u mom srcu", kazala je Pletikosić koja je godinama nastupala za Budućnost iz Podgorice da bi u međuvremenu preselila u rumunski Brašov gdje igra za Coronu.

Na Euru za igračice do 17 godina 2015. godine je bila najbolji srednji bek kada su njen talenat primijetili iz Podgorice dok je sa reprezentacijom Crne Gore osvojila broncu na Europskom prvenstvu 2022. godine.

Utakmica Crna Gora - Hrvatska se igra danas sa početkom u 15:30 sati.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 19:12