StoryEditor
serie a

Poraz Atalante nakon šest pobjeda u nizu: Mourinhova Roma im održala lekciju

Piše hina  /  18.12.2021., 17:03h
Nogometaši Rome slavili su u Bergamu 4-1 protiv Atalante, u ogledu 18. kola talijanske Serie A, čime je stao uspješan ligaški niz domaćina

Atalanta je prije ove utakmice imala šest prvenstvenih pobjeda u nizu, ali je ovakvim rezultatom nastavljen i neuvjerljiv domaći niz Atalante u Serie A. U Bergamu Atalanta ima tri pobjede, tri remija i čak tri poraza.

Domaćin je šokiran već u 1. minuti kada je loptu u mrežu doslovno ugurao Tammy Abraham. Tek što su se domaći igrači donekle oporavili od takvog starta uslijedio je drugi pogodak Rome. U 27. minuti je lijepu akciju gostiju golom za 2-0 okrunio Zaniolo.

Ipak, u pravom trenutku je Atalanta uhvatila rezultatski priključak te je Cristanteu u sudačkoj nadoknadi prvog dijela upisan autogol za 1-2.

Atalanta je u nastavku žestoko pritisnula, a postigla je i pogodak u 68. minuti (Zapata) koji je poništen zbog zaleđa. Samo četiri minute kasnije na drugoj strani je sve bilo regularno, a nakon prekida najbolje se snašao Smalling koji je ponovno odveo Romu na plus od dva pogotka (3-1), a utakmica je riješena u 82. minuti kada je za 4-1 pogodio Abraham, drugi put na utakmici.

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić počeo je utakmicu za Atalantu te je igrao do 64. minute.

Atalanta je ostala treća na ljestvici (šest bodova manje od vodećeg Intera), dok je Roma preskočila Fiorentinu i sada je peta.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
17. travanj 2024 10:55