StoryEditor
pobjednik juniorskog Wimbledona

Poljičak: Sada mi je primaran seniorski tenis

Piše hina  /  11.07.2022., 22:33h

Mladi hrvatski tenisač i pobjednik ovogodišnjeg juniorskog Wimbledona Mili Poljičak po povratku u Split najavio je da će se sada posvetiti seniorskoj konkurenciji u kojoj jednog dana također želi osvojiti Wimbledon.

"Sada mi je primaran seniorski tenis koji je zahtjevniji i teži od juniorskog, ali ja ću puno raditi da mu se što prije prilagodim", kazao je  Poljičak novinarima u splitskoj zračnoj luci pri povratku iz Londona gdje je prošlog vikenda osvojio juniorski Wimbledon.

Rekao je da mu puno znači poziv organizatora na skorašnji seniorski turnir u Umagu. Odgovarajući na novinarska pitanja rekao je kako sebe u budućnosti vidi da mu je tenis

posao i da će dati sve od sebe kako bi bio što bolji tenisač.

"Radit ću još jače da i u seniorskoj konkurenciji pokušam ostvariti ono što sam postigao u juniorskoj konkurenciji osvojivši Wimbledon", poručio je Poljičak.

Potvrdio je da mu je na treningu s Novakom Đokovićem prije finalnog juniorskog meča Đoković dao korisne savjete koji su mu pomogli da u finalu juniorskog Wimbledona bude opušteniji i brži na lopti.  Za sebe kaže da je 99 posto formiran tenisač, ali da u budućnosti namjerava posvetiti pažnju fizičkom napretku.

Kazao je kako je svaki meč bio zahtjevan ali ključan je bio onaj četvrtfinalni kad se otrovao hranom, a ipak je pobijedio. U finalu je slavio nakon dva tie-breaka i naglasio je kako volio taj dio igre.

"Dobro se osjećam u tie-breaku te sam ih u dosadašnjoj karijeri dobio oko 90 posto," rekao je Poljičak.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 16:06