StoryEditor
doping skandal

Policija pretresla stan mladog hrvatskog reprezentativca, oduzeli mu mobitel i laptop

Piše desk  /  15.11.2022., 14:47h

Vušković je trenutačno suspendiran. Odluka o mogućim postupcima bit će donesena idućeg tjedna.

Njemački  nogometni savez otvorio je prije nekoliko dana istragu protiv Marija Vuškovića (20) zbog navodnog korištenja dopinga. Slučaj je potvrdio i njegov klub HSV te u priopćenju dodao da je Vuškovića udaljio "s treninga i utakmica kako ne bi oštetio njega i klub". U cijeli slučaj sad je umiješana i policija.

Kako navodi Hamburger Morgenpost, policija je pretražila njegov stan u Hamburgu te mu zaplijenila mobitel i laptop, prenosi Index Sport. Vušković je, podsjetimo, bio pozitivan na supstancu eritropoetin (Epo) tijekom kontrole na treningu 16. rujna. Točnije, u sebi je imao tragove eritropoetina, hormona koji regulira stvaranje crvenih krvnih stanica koje bi na sebe mogle vezati više kisika i tako pospješiti njegove mogućnosti. Podnio je zahtjev za analizu B uzorka.

Spiegel je pisao da je ta supstanca ranije bila u hrani ili se nesvjesno unosila lijekovima za liječenje određenih bolesti. "U dodacima prehrani postoje nespecifične tvari, ali Epo je specifična tvar koja teško može nesvjesno ući u tijelo", rekla je glasnogovornica NADA-e, njemačke antidopinške agencije, a prenio taj njemački list uz zaključak:

"Standardna kazna za doping-prekršaj je četiri godine, a kazna se može i smanjiti. Za 20-godišnjeg Vuškovića, koji je spreman za reprezentaciju, ali neće igrati za hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu, duga suspenzija mogla bi značiti kraj sportske karijere", piše Spiegel.

Vušković je trenutačno suspendiran. Odluka o mogućim postupcima bit će donesena idućeg tjedna.

Dnevnik.ba

23. lipanj 2024 13:48