VIP humanitarni šahovski turnir na kojem su sudjelovale brojne poznate osobe. Ivo JosipovićMARKO LUKUNIć - Pixsell
StoryEditor
humanitarni turnir

Pogledajte šahovsku partiju Ive Josipovića i Deana Kotige: Lovac iz Potjere bacio bivšeg predsjednika na koljena, no spasio ga je sat...

Piše B.B.  /  03.11.2022., 09:47h

Janković je istaknuo da se radi o visokoj razini amaterskog šaha te da su obojica pokazali zavidno znanje.

Na humanitarnom VIP šahovskom turniru za Projekt Sreća, koji skrbi o djeci, održanom u travnju 2022. u kultnom restoranu Mašklin u Zagrebu, nastupilo je 40 igrača, šahovskih amatera podijeljenih u 8 skupina. Među brojnim zvučnim imenima iz svijeta politike, glazbe, medicine, diplomacije, sporta, kulture…. na ovom hvalevrijednom turniru su sudjelovali: Ivo Josipović, Dean Kotiga, Gordan Giriček, Mladen Bodalec, Željko Pervan, Karlo Ressler, Tomislav Ćorić, Ivan Malenica, Tina Živković, Saša Sušec...

Osvajač je na koncu bio Ivan Dorian Molnar pobijedivši u finalu Sinišu Bulajića, a do polufinala su dogurali Bodalec i Josipović.

Turnir je dobio pozornost i u HRT-ovoj emisiji Šahovski komentar, a velemajstor Janković u jednoj od epizoda dotaknuo se partije Ive Josipovića i Deana Kotige. Tu epizodu netko je objavio i na YouTubeu.

Velemajstor Janković je s oduševljenjem govorio o tom četvrtfinalnom susretu u kojemu je u finišu partije Kotiga žrtvom prešao u potpuno dominaciju, no bivši predsjednik slavio je zahvaljujući suparnikovom isteku vremena. Janković je istaknuo da se radi o visokoj razini amaterskog šaha te da su obojica pokazali zavidno znanje.

Kotiga, pak, slično kao koji put u Potjeri, nije najbolje baratao vremenom...

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 03:44