StoryEditor
kompilacija

Pogledajte ključne trenutke borbe: Babić "preživio" težak pogodak na startu i podli udarac nakon gonga, u ostatku okršaja dominirao

Piše desk  /  22.05.2022., 09:15h

Alen Babić pobijedio je jučer Poljaka Adama Balskog jednoglasnom sudačkom odlukom u najvažnijoj borbi karijere. Tako je osvojio srebrni pojas u bridger kategoriji prema verziji WBC-a te će dobiti priliku izazvati svjetskog prvaka u toj kategoriji (do 102 kg), Kolumbijca Oscara Rivasa.

Babić je sada na omjeru 11-0 u profesionalnoj karijeri, a ovo mu je prva pobjeda na bodove – sve dosad bile su nokautima. Ipak, znalo se da će Savageu ovo biti najzahtjevnija borba karijere, što se vidjelo i na njenom samom početku. Balski je iz kontre pogodio Babića i srušio ga na pod.

Hrvatski boksač se ipak brzo pridigao i u narednim rundama relativno lako dominirao, a najbolje trenutke te borbe DAZN je izdvojio u kompilaciju brutalne tučnjave koju možete pogledati ispod.

Na kraju devete runde borba je zamalo završena diskvalifikacijom. Balski je snažno pogodio Babića nakon isteka vremena te mu je stoga oduzet jedan bod, a Babić je bio vidno uzdrman. No ne samo da je preživio zadnju, desetu rundu, u kojoj je Poljak išao na sve ili ništa, nego je i zadao nekoliko vrlo važnih udaraca i tako potvrdio nadmoćnu pobjedu.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 23:41