StoryEditor
transferi

Pogledajte kako je saudijski klub predstavio Rakitića - S krunom na glavi i ogrnut hrvatskom zastavom

Piše desk  /  31.01.2024., 10:52h

Ivan Rakitić, 35-godišnji nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac, kompletirao je prijelaz u Al Shabab, prvoligaša iz Saudijske Arabije, s kojim je potpisao ugovor do lipnja 2025. godine.

Rakitić je obavio sve liječničke preglede te stavio potpis na vjernost klubu kojeg je do prije mjesec dana vodio hrvatski strateg Igor Bišćan. Trenutačno se Al Shabab nalazi na 11. mjestu tamošnje ljestvice. Od internacionalaca u Al Shababu trenutačno igraju Brazilci Carlos Junior i Iago Santos, Belgijac Carrasco, Senegalac Diallo, Kolumbijac Cuellar, Marokanac Saiss te južnokorejski vratar Kim Seung Gyu.

Bivši dokapetan Hrvatske tako je  nakon 13 godina napustio Španjolsku. Od siječnja 2011. nastupao je za Sevillu s kojom je 2014. osvojio Europsku ligu, pa je igrao za Barcelonu s kojom je osvojio Ligu prvaka 2015. godine. Nakon povratka u Sevillu 2020. došao je do novog pehara Europske lige 2023. godine. Novi klub predstavio je Ivana kroz nekoliko objava na Instagramu, a ističe se ilustracija s hrvatskom zastavom. 

"Sevilla želi Ivanu Rakitiću, jednom od najvažnijih igrača u njenoj povijesti, zahvaliti na naporu i prednosti svih ovih godina te mu poželjeti puno uspjeha u budućnosti", navela je Sevilla u oproštaju od svog dokapetana. Rakitić je s 323 nastupa stranac s najviše utakmica u povijesti Seville.

S 310 nastupa za Barcelonu četvrti je stranac po broju nastupa za katalonski klub nakon Lionela Messija, Danija Alvesa i Javiera Mascherana. Od njega su se oprostili brojni sugrači, a među njima i Sergio Ramos. "Seviljsko srce i Seviljanin. Sretno Ivane, ovdje ćemo te se uvijek sjećati", objavio je Ramos na Instagram priči. 

Rakitić je u utorak reka da odlazi iz Seville, s kojom je imao ugovor do kraja ove sezone, jer ga novi trener Quique Sanchez Flores više nije htio ondje. "Ja sam sebe vidio kao neupitnog člana udarne postave. Nisam razumio trenerovu odluku, ali ju moram prihvatiti. Ideja novog trenera nije ista kao i moja", rekao je 35-godišnji Rakitić na oproštajnoj konferenciji održanoj u loži stadiona Ramon Sanchez-Pizjuan u Sevilli.

"Nisam niti u jednom trenutku razmišljao o odlasku u siječnju, niti sam razgovarao o tome sa svojim zastupnikom. Htio sam ostati do kraja ugovora (30. lipnja)", rekao je Rakitić. "Ali nisam htio pokazati nezadovoljstvo niti neigranjem zarađivati novac. Sjediti na klupi, ne moći pomagati ekipi pa ići mirno doma - to nije za mene", dodao je.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:43