StoryEditor
portugalski trener

Pogledajte kako je Mourinho zapalio‘ Olimpico: "Sada vidite zašto sam sijed, imam 150 utakmica u Europi i mislio sam da sam vidio sve!"

Piše desk  /  21.04.2023., 13:08h

Nevjerojatna drama odigrala se na uzvratu četvrtfinala Europa lige u Rimu, koji je bio repriza prošlogodišnjeg finala Konferencijske lige. Feyenoord je u prvoj utakmici na svom terenu pobijedio Romu 1:0 i onda na uzvratu sve do 89. minute imao prolaznih 1:1. Međutim, magija Paula Dybale tada je donijela Romi 2:1 za delirij na stadionu i produžetke.

U njima je Roma osokoljena fenomenalnim navijanjem i kasnom golčinom zabila još dva gola za konačnih 4:1 i polufinale protiv Bayer Leverkusena.

U drami je izborio europsko polufinale s Romom koju je preporodio, a onda je raširio ruke

Jose Mourinho, trener Rome koji je dolaskom tamo preporodio i sebe i klub nakon što im oboma nije išlo prethodnih godina, tako je impresivno došao na dva koraka od drugog europskog trofeja s Romom u dvije godine. Naime, prošle sezone je upravo Feyenoord pobijedio u finalu Konferencijske lige. Zato je trijumf pri završetku drame slavio u svom, ali i stilu Miše Kovača.

Neposredno prije završetka sudačke nadoknade produžetaka ustao se s klupe i raširio ruke okrenut tribinama. Krcati Olimpico na to je pao u trans. 70 tisuća ljudi klicalo je u deliriju na samo jedan potez portugalskog karizmatika. 

"Sada vidite zašto sam tako sijed. Imam 150. utakmica u Europi i mislio sam da sam vidio sve..."

Nakon što je dramatično izborio čak 12. polufinale euro-kupova u karijeri, koje su mu donijeli igrači koje je uveo s klupe (Dybala, El Shaarawy, Abraham), Mourinho je izjavio: "Sada vidite zašto sam tako sijed. Imam 150. utakmica u Europi i mislio sam da sam vidio sve...

Sada sam u fazi karijere kada su mi igrači važniji od mene samog. Zato je Dybala ovdje procvjetao. Našao je trenera koji ga voli. On misli da može igrati za neki od najvećih klubova, ali ovdje je našao sreću i ljubav. Ostali također zaslužuju sve pohvale.

Impresivno smo pobijedili na utakmici koju je teško i igrati i voditi. Još nam se već u 21. minuti ozlijedio Wijnaldum, a Dybalu sam uveo iako je bilo pitanje hoće li uopće moći igrati zbog ozljede. Usprkos svemu, impresivno smo pobijedili sjajnu momčad, koja će izgledno biti prvak Nizozemske."

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 10:55