Zagreb, 17.9.2023.- Utakmica 8. kola HNL-a Gorica - Hajduk. Na fotografiji Nikola Vujnović.HINA/ DANIEL KASAP/ DK -
StoryEditor
1. hnl

Pogledajte kako je Gorica šokirala Hajduk u finišu susreta

Piše desk  /  18.09.2023., 09:11h

Gorica je na svom terenu dramatično pobijedila Hajduk 2:1 u osmom kolu HNL-a. Gosti su vodili golom Zvonimira Šarlije iz prekida u 62. minuti sve do 87. minute, kada je izjednačenje Gorici donio Dino Štiglec, a Ante Matej Jurić zabio je za potpuni preokret u 92. minuti.

Hajduk je jako sretno poveo. Yassine Benrahou je ubacio iz slobodnjaka, lopta se odbila od bivšeg kapetana Hajduka Marija Maloče, pogodila Šarliju i odbila se u mrežu.

Gorica je u samoj završnici odlučno krenula naprijed i došla do pobjede. Alexander Munksgaard je ubacio na drugu stativu, Krizmanić glavom vratio, a Dominik Štiglec iz voleja donio izjednačenje domaćinu. Lopta je putem do male mreže prošla kroz noge Hajdukovog beka Darija Melnjaka. 

U drugoj minuti sudačke nadoknade tri boda ekipi Dine Jeličića donijeli su džokeri s klupe. Tim Matavž je u kaznenom prostoru pronašao Antu Mateja Jurića, koji je hladnokrvno matirao Lučića tako što je špicom poslao loptu kroz šumu nogu.

Hajduk je i dalje prvi uz dva boda više od Rijeke i Dinama, koji ima utakmicu manje, a Gorica je skočila na četvrto mjesto.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
05. svibanj 2024 16:02