StoryEditor
što su skrivili sportaši?

Pogađaju li sankcije i neke pogrešne mete?

Piše Bruno Bošnjak  /  02.03.2022., 09:15h
Može se razumjeti potreba Zapada da nametne sve moguće dostupne sankcije Rusiji, no upitno je gađaju li baš sve prave mete.

Jasna je nakana da se svim raspoloživim sredstvima pokuša Rusiju odagnati od nastavka agresije, ili je barem suočiti sa što većim posljedicama. S te je strane svrha sankcija jasna, no postavlja se pitanje treba li baš svatko snositi posljedice poteza Putina i uskog kruga sudonositelja odluka oko njega.

Za što su konkretno, primjerice, krivi sportaši, napose oni koji su se oglasili protiv rata? Sankcije onima koji podržavaju agresiju još se i mogu shvatiti, no zašto bi ispaštali svi? A kako su krovne organizacije raznih sportova krenule, uskoro se većina ruskih sportaša neće moći natjecati na međunarodnoj razini.

Primjer je ruska nogometna reprezentacija. Odstupa li značajnije broj nacionalista ili podupiratelja agresije u ruskoj nacionalnoj vrsti od prosječnog broja nacionalista u bilo kojoj reprezentaciji svijeta? Mnogi od njih su prolijevali znoj i odricali se, ne baveći se pritom politikom, kako bi jednog dana nastupili na Mundijalu i sada im je to onemogućeno zbog - Vladimira Putina.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 06:21