StoryEditor
u stocu

Počinje Liga Hercegovine: Predstavnik Neuma debitira protiv Ljubuškog, domaći Stolac dočekuje predstavnika Tomislavgrada

Piše desk  /  22.08.2022., 15:39h

Večeras počinje novo izdanje završnice Lige Hercegovine. Pobjednici 10 hercegovačkih općina i gradova snage će ove godine odmjeriti u Stocu.

U petak su određeni parovi neformalnog malonogometnog prvenstva Hercegovine i publiku sada očekuje tjedan utakmica u kojima će najbolji igrati s najboljima.

Večeras su na rasporedu dvije utakmice pretkola, a program kreće od 20 sati na SC Stolac. Riječ je o igralištu koje se nalazi kod srednje i osnovne škole, terenu na kojemu se igra popularni komercijalni malonogometni turnir.

Večeras (20 sati) će prvi na teren izaći debitant u Lige Hercegovine - predstavnik Neuma. Momčad Hutova u prvoj je sezoni općinskog natjecanja osvojila naslov pobjednika. Spomenuta momčad imala je solidnu konkurenciju u općinskoj ligi, natjecanju koje je u prvoj sezoni okupilo 6 momčadi. Prvo su se igrale dvije skupine s 3 momčadi, dok su se nakon toga igrale eliminacijske utakmice. Ako Hutovo bude kompletno, boje Neuma branit će respektabilna postava.

Predstavnik Ljubuškog Stubica/Zvirići/Bijača imao je jaku konkurenciju na ligi mjesnih zajednica u svom gradu. Ipak, ovaj je sastav po mnogima u ovom trenutku i najbolja momčad koja može predstavljati Ljubuški. Ova je momčad još 2009. godine osvojila naslov prvaka Hercegovine, nakon pobjede u finalu protiv Dobrog Sela.

Drugi susret večeri na rasporedu je od 21 sat, a na teren izlazi domaća momčad, predstavnik Stoca - Rivine. Riječ je o poletnom sastavu koji sigurno ima što pokazati na ovom natjecanju. Njima će se suprotstaviti Brišnik, predstavnik Tomislavgrada.

U stanci između dvije utakmice bit će upriličeno prigodno otvaranje natjecanja.

image

Liga Hercegovine

LIGA HERCEGOVINE -

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 07:57