StoryEditor
tematski park

Počast preminulom ocu: U Sarajevu je nastala, a u Splitu se nastavila bratska ljubav prema Hajduku, za sva vremena

Piše desk  /  15.06.2022., 11:18h

Otvaranjem novih mjesta u parku Za sva vrimena stigao je i cijeli niz dirljivih obiteljskih priča i poveznica kojima će imena članova obitelji ili prijatelji ostati simbolički povezani uz Hajduk zauvijek.

Jedna od takvih priča je ona obitelji Knežević u kojoj se generacijama njeguje „luda“ ljubav za Hajdukom. Povezanost s Hajdukom krenula je u Sarajevu prije pedeset godina, a nastavljena je i produbljena posljednjih 30 godina u Splitu koliko braća žive u prijestolnici Hajduka, piše Slobodna Dalmacija.

Braća Damir i Danijel već dugo su stanovnici parka svih navijača Hajduka, a sada im se pridružio i otac koji je preminuo prije više od 20 godina.

- Brat i ja smo od prvog dana uz Hajduk kao navijački klub, bez sumnjivog kapitala i politike. Čim je krenuo projekt Za sva vrimena sudjelovali smo u svim akcijama i naša imena uskoro su se našla u Parku. Naravno, zbog naših imena simbolički na slovu D, prepričao je Danijel kako su krenuli s donacijama.

Kao i brojni drugi, ni braća Knežević nakon upisa imena u Park nisu stali s donacijama za otkup dionica kluba.

- Nakon što smo dobili svoje pločice nismo prekidali s uplatama te smo nakon nekog vremena shvatili kako smo blizu potrebnog iznosa za još jednu pločicu. Odmah smo znali kako i ime pokojnog oca mora biti dio Parka zauvijek. On nam je prenio ljubav prema Hajduku i da je živ sigurno bi volio biti s nama u Parku, istaknula su braća Knežević.

Ljubav za Hajduk prisutna je svugdje i ne smanjuje se s kilometrima.

- S obzirom na to da smo mi rođeni i prvih dvadeset godina proveli u Sarajevu gdje su navijači Hajduka bili velika manjina u gradu zadatak koji je ispunio naš otac bio je još teži i danas smo mu zahvalni što nam je uspio prenijeti taj žar i ljubav prema Hajduku, emotivno su prisjetio Damir.

Baš zato, pločica s njegovim imenom zauzima posebno emotivno mjesto za obitelj Knežević.

- Pločica s njegovim imenom postavit će se točno s druge strane od naših imena i tako ćemo zauvijek ostati blizu kao obitelj na Poljudu, zaključila su braća Knežević.

Dnevnik.ba

12. kolovoz 2022 08:40