16.07.2022., stadion Gradski vrt, Osijek - SuperSport HNL, 01. kolo, NK Osijek - HNK Gorica.DAVOR JAVOROVIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
1. hnl

Pobjede Osijeka i Rijeke

Piše hina  /  16.07.2022., 23:11h

Nakon Dinama, pobjede na otvaranju sezone ostvarili su Osijek i Rijeka. Osijek je na stadionu Gradski vrt slavio protiv Gorice sa 2-1, dok je Rijeka na Šubićevcu porazila Šibenik sa 1-0.

Pogodak odluke na Šubićevcu postigao je Jorge Obregon u 74. minuti. Domaćin je u 83. minuti mogao izjednačiti, no Duje Čop je pogodio vratnicu.

Bio je to okršaj momčadi koje su uvelike izmijenile sastave u odnosu na prošlu sezonu. Rijeku su napustili Hrvoje Smolčić, Robert Murić, Josip Drmić, Domagoj Pavičić i Darko Velkovski, nema niti trenera Ivana Tomića. Momčad sada vodi Dragan Tadić, a kao pojačanja su dovedeni Matej Mitrović, Mateo Pavlović, Mario Vrančić, Pablo Alvarez i Alen Halilović.

I Šibenik se rastao s velikim brojem igrača. Šibenski prvoligaš dobio je i novog trenera. Riječ je o Damiru Canadiju (52), Austrijancu hrvatskih korijena.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, niti previše igre. Rijeka je imala ima blagu prednost u posjedu loptu, međutim nije bilo previše uzbuđenja. Domaćin je prvi udarac u okvir gola imao u 51. minuti kada je pucao Čop, no Labrović je bio siguran. Šest minuta kasnije Rijeka je imala sjajnu priliku, pucao je Haris Vučkić, no Lovre Rogić je sjajno reagirao.

Rijeka je povela u 74. minuti pogotkom Jorgea Obregona koji je zabio glavom nakon ubačaja Ampema. Domaćin je u 83. minuti mogao izjednačiti, no Duje Čop je pogodio vratnicu.

Dodajmo kako je Šibenik odlučio donirati zaradu od ulaznica za obnovu uništenih područja u požaru, a utakmicu je pratilo nešto više od 1.600 gledatelja.

U prvom subotnjem susretu Osijek je pobijedio Goricu sa 2-1.

Junak susret igranom u Gradskom vrtu bio je 20-godišnji Dion Drena Beljo koji je u prvom nastupu po povratku s posudbe zabio oba gola za Osijek i izborio kazneni udarac. Za Goricu je pogodak postigao Danijel Lončar pogodivši u 66. minuti vlastitu mrežu. Dodajmo kako su gosti od 87. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Edin Julardžija i to nakon svega dvije minute provedene na terenu.

Osijek je poveo u 62. minuti lijepim golom Belje sa 20-tak metara. Keita je loše izbacio loptu glavom ispred kaznenog prostora, Beljo je to iskoristio i snažnim udarcem sa 20 metara matirao Banića.

Međutim, samo četiri minute kasnije gosti su izjednačili. Kalik je ubacio s lijeve strane, a Lončar nespretno matirao vlastitog vratara.

Osam minuta kasnije vidjeli smo novo uzbuđenje, ovoga puta pred vratima Gorice. Prvo je Beljo dobio žuti karton zbog simuliranja u kaznenom prostoru. Međutim, nakon VAR provjere sudac Čuljak je procijenio kako se radilo o prekršaju  gostujućeg braniča za najstrožu kaznu. Beljo je izveo kazneni udarac i pogodio za 2-1.

Novi problemi za goste stigli su u 83. minuti nakon što je Julardžija dobio crveni karton i to nakon nepune dvije minute provdene na terenu. Veznjak Igrač Gorice žustro je uletio u Nejašmića na sredini terena s obje noge, prvo zaradio žuti, a nakon VAR provjere i crveni karton.

U prvoj utakmici nove sezone Dinamo je u petak na stadionu Maksimiru svladao Lokomotivu sa 3-2.

Lokomotiva je povela sa 2-0 golovima Sandra Kulenovića (4) i Ibrahima Aliyua (22), no Dinamo je preokrenuo rezultat golovima Josipa Drmića (25, 34) i Luke Menala (90+1).

U nedjelju će snage odmjeriti Varaždin i Slaven Belupo, te Istra 1961 i Hajduk.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 18:04