StoryEditor
eurobasket

Pobjeda Grčke na otvaranju Eurobasketa, ali Hrvatska joj zadala dosta muke. Uz Bogdanovića se izdvojila još dva igrača

Piše T.R.  /  02.09.2022., 19:04h

Košarkaška reprezentacija Grčke svladala je Hrvatsku u 1. kolu skupine C Eurobasketa. Iako su Grci slovili za velikog favorita do pobjede (89:85) su došli puno teže nego se očekivalo.

Iako su Hrvati dobro otvorili susret, kvaliteta Grčke je brzo došla do izražaja. Giannis Antetokounmpo pod košem i Tyler Dorsey s linije za tri poena radili su najviše problema izabranicima Damira Mulaomerovića.

Hrvatska je uzela Amerikanca Jaleena Smitha na poziciji playa, ali i on se utopio u crnilo hrvatske reprezentacije te u prvom poluvremenu ponovno nije bilo nikakve napadačke kreativnosti. Hrvatska je u napadu sve radila na silu preko solo akcija što ne može proći protiv ozbiljnih ekipa. S druge strane u obrani, povukli smo se u reket, ali je i tako zakazao defenzivni skok dok su Grci kažnjavali otvorene trice.

Na pola 2. četvrtine Grčka je već imala 19 razlike, a na veliki odmor odlaze sa sigurnih +16 (46:30). Na kraju druge dionice Hrvati su imali nevjerojatnih 12 izgubljenih lopti naspram jedne Grčke.

Da nije bilo Bogdanovića i Hezonje koji su ubacili po 10 koševa, Grčka je mogla već na odmoru slaviti pobjedu.

Ali, u nastavku kao da je neka druga hrvatska reprezentacija izašla iz svlačionice. Bili su puno agresivniji i istopili su prednost uspavanih Grka.

U trećoj dionici Hrvate su predvodili fantastični Simon, koji je malo igrao u prvom poluvremenu, i Smith te smo došli na samo minus 2 (62:60). Ipak, u finišu četvrtine G. Antetokounmpo odvodi Grke na 70:62.

Ipak, na 5:24 do kraja susreta Simon tricom smanjuje na minus 4, a 1:30 do kraja  isti igrač smanjuje na samo minus dva (84:82). Imala je Hrvatska u posljednjoj minuti i napad za eventualno vodstvo, ali je Zubac pod košem izblokiran, a na drugoj strani G. Antetokounmpo zakucava za 86:82.

U sljedećem napadu Smith je izblokiran u pokušaju za tri poena, a Antetokounmpo potvrđuje pobjedu Grčke. Sa zvukom sirene Smith je tricom postavio konačnih 89:85.

Iako smo upisali poraz na otvaranju Eurobasketa, možemo biti zadovoljni, pogotovo drugim poluvremenom u kojem smo uživali u igramo dvojice igrača. Smith je pokazao kako je veliki dobitak za Hrvatsku, a Simon kako još nije rekao zadnju riječ za reprezentaciju.

image

Statistika Hrvata

EUROBASKET -
image

Statistika Grka

EUROBASKET -

Hrvatsku sutra očekuje dosta lakši protivnik, a to je Velika Britanija i očekuje se sigurna pobjeda izabranika Damira Mulaomerovića

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje {linkToSofascore}
25. travanj 2024 22:40