StoryEditor
premijer liga bih

Pobjeda Borca na Grbavici

Piše fena  /  06.11.2022., 22:32h

Nogometaši Željezničara poraženi su večeras na Grbavici od banjalučkog Borca sa 1:2, u derbi susretu 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je poveo u 28. minuti golom Amoaha, koji se nakon centaršuta Štilića dobro snašao u šesnaestercu gostujuće ekipe te s dva metra "ugurao" loptu u mrežu.

U 33. minuti Borac je izjednačio preko Kulašina koji je šutirao s ivice šesnaesterca, lopta je na putu do gola zakačila jednog igrača Željezničara i prevarila golmana Bendera te završila u mreži.

Do kraja poluvremena Borac je imao još jednu dobru priliku, ali je Vojinović nakon kornera Ninkovića loše šutirao glavom, iako je bio usamljen na sedam metara od gola.

Ključni trenutak na utakmici dogodio se u 58. minuti, kada je Željezničar ostao s igračem manje nakon što je Santos, zbog udaranja laktom protivničkog igrača, dobio crveni karton.

Usprkos tomu, Željezničar je nastavio da napada, a u 61. minuti došao i do drugog gola, koji je sudac Bilbija poništio dosudivši prekršaj Cocalića nad golmanom Ćetkovićem.

U 69. minuti gosti su imali stopostotnu priliku kada je Cocalić spasio Željezničar obranivši glavom šut na gol liniji.

Borac je poveo u 82. minuti. Piščević je iskoristio smušenost obrane domaćeg tima i s 15 metara preciznim udarcem pogodio donji desni ugao Benderovog gola.

Do kraja susreta Željezničar je sve karte bacio u napad, ali nije mogao do izjednačenja, te je Borac uspio s Grbavice odnijeti tri boda i preskočiti večerašnjeg rivala na trećem mjestu na tabeli.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 21:55