StoryEditor
reakcije

Pletikosa: Svjetski stručnjaci šokirani su Hrvatskom

Piše desk  /  09.05.2023., 21:08h

Nakon Svjetskog prvenstva 2022. godine Doha je sada ugostila izbornike, trenere i tehničke direktore iz 32 reprezentacije koje su nastupale na Prvenstvu.

FIFA-in voditelj globalnog nogometnog razvoja Arsene Wenger predstavio je s kolegama analizu tehničke studijske grupe, a svoje viđenje Prvenstva dao je i izbornik zlatne argentinske reprezentacije Lionel Scaloni, prenosi Index.hr.

"Bilo je vrlo korisno sudjelovati na ovakvom događaju, na kojem smo zaista detaljno analizirali ključne trendove i taktičko-tehničke novosti koje je donijelo prošlo Svjetsko prvenstvo", izjavio je tehnički direktor HNS-a Stipe Pletikosa.

"Ivica i ja smo imali prilike još jednom se uvjeriti koliko je hrvatski nogomet, na čelu s našom reprezentacijom, cijenjen kod najboljih svjetskih stručnjaka koji su impresionirani, da ne kažem šokirani, kako jedna mala nacija poput Hrvatske može na dva svjetska prvenstva uzastopno osvojiti medalje, a pritom izbaciti momčadi poput Brazila ili Engleske. Odaju nam priznanje na takvim rezultatima, na razvoju mladih igrača, a posebno ističu snažnu emociju s kojom naši reprezentativci nastupaju za Hrvatsku."

Olić: Vraćamo se kući s puno korisnih saznanja

Pletikosa i Olić su igrali u nogometnoj utakmici između sudionika Trenerskog foruma.

"Ovaj forum bio je odlično mjesto za razmjenu iskustava, znanja i doživljaja sa Svjetskog prvenstva. Mislim da smo se svi složili kako je SP donio jako kvalitetan nogomet, čemu je pridonijelo održavanje turnira u jednom gradu i time eliminacija putovanja, a brojnim igračima je na ruku išao i taj zimski termin. Vraćamo se kući s puno korisnih saznanja, ali i punog srca zbog jako pozitivne slike kojom je opisan hrvatski nogomet", izjavio je Olić.

Dnevnik.ba

25. rujan 2023 20:33