StoryEditor
press konferencija

Plemići spremni za novu sezonu: Zrinjski želi iskorak u Europi i duplu krunu u domaćim natjecanjima

Piše T.R.  /  08.07.2023., 20:37h

Cilj Hrvatskog športskog kluba Zrinjski ove sezone je ući u skupinu nekog od europskih natjecanja te osvojiti Premijer ligu BiH i Kup BiH, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije članova Uprave HŠK Zrinjski.

Predsjednik uprave kluba, Denis Lasić, rekao je kako svi u klubu očekuju da će se napraviti korak više u odnosu na prošlu sezonu kad su europska natjecanja u pitanju,  kad je Zrinjskom u zadnjim sekundama utakmice protiv Slovana izmaknula skupina Konferencijske lige.

"Zrinjskom više nije samo cilj domaće prvenstvo već i uspjeh u Europi. Već u ponedjeljak idemo u Armeniju gdje imamo relativno nepoznatog protivnika, ali vjerujemo u svoje snage i mislimo da ćemo tu prepreku uspješno preskočiti. Što se tiče Europe, nadamo se kako ćemo napraviti mali korak više nego prošle sezone te izboriti grupnu fazu jednog od natjecanja. Što se tiče domaćih utakmica i naših ambicija, one su uvijek iste, a to je da idemo osvojiti i prvenstvo i kup“, rekao je Lasić i dodao kako smatra da Zrinjski ove sezone ima još bolju momčad.

image

Denis Lasić

MARIO OBRDALJ - Fena

„Mislimo da imamo bolju ekipu nego prošle godine, a isto tako imamo i našeg trenera Krunoslava Rendulića te mogu reći, bez lažne skromnosti, kako smo glavni pretendenti za naslov", kazao je Lasić.

U ovoj relativno kratkoj pauzi između prvenstava, dodao je, Zrinjski je odradio nekoliko projekata na poboljšanju infrastrukture na stadionu pod Bijelim Brijegom kao i u Sveučilišnom kampusu u Rodoču kod Mostara gdje su osposobili trening centar.

image

Zrinjski želi europskiiskorak u novoj sezoni

FENA -

Dopredsjednik kluba Danko Šulenta je pak rekao kako bi sve osim ponovnog osvajanja Premijer lige BiH za njega predstavljalo podbačaj.

„Iskreno to mislim. Imamo visoke ciljeve i jasnu namjeru da ove godine igramo grupnu fazu u Europi i te utakmice želimo igrati na našem stadionu jer smo jedino tako postigli naš pravi cilj“, rekao je Šulenta te pojasnio kako je stadion pod Bijelim Brijegom prošle sezone svrstan u treću kategoriju UEFA-ine rang liste, pa je tako zaključno s trećim pretkolom mogao igrati utakmice na svom stadionu.

image

Danko Šulenta

MARIO OBRDALJ - Fena

Dodao je kako su uvjeti za igranje u UEFA-inim natjecanjima svake godine sve stroži.

„Sada se uvodi i VAR, ali nastojanje Zrinjskog je da dobije jedan moderan stadion koji u ovom trenutku nemamo. Ipak, u okviru naših mogućnosti trudimo se da stadion svaki dan izgleda ljepše te da igrači, navijači i sve službene osobe imaju komfor koji je potreban za odigravanje nogometnih utakmica na europskoj razini", poručio je dopredsjednik Šulenta.

Govoreći o transferima, Šulenta je napomenuo da je još uvijek otvoren prijelazni rok otkrivši kako će se ekipi priključiti još jedan vratar, ali i da su u pregovorima za još jednog igrača koji bi im dobro došao za europska natjecanja.

image

Nova sezona pred najboljim bh. nogometnim klubom

FENA -

„Mi sada samo gledamo kako da nekoga dovedemo. S ove druge, financijski profitabilne strane nismo uradili skoro pa ništa. Prošle godine smo imali izlaznih transfera i naknada za omladinski razvoj vrijedan milijun eura. Ove godine imamo neke naknade za omladinski razvoj veličine 200 tisuća eura. Dok ne završimo europsku kampanju, a nadamo se da će ona potrajati cijelu jesen, nemamo namjeru prihvatiti ponudu za naše igrače“, naglasio je Šulenta.

Naglasio je kako je Nemanja Bilbija s postignuta 23 gola ove godine i 33 prošle godine stalno na meti stranih klubova ali da je, zahvaljujući njegovom razumijevanju i uživanju prilikom igranja za ovaj klub, još uvijek dio Zrinjskog te je izrazio nadu da će tako ostati do kraja njegove karijere.

Dopredsjednik Zrinjskog Amir Gross Kabiri je pak rekao kako je ponosan što je dio Zrinjskog zajedno sa svojim partnerima, gospodinom Lasićem i gospodinom Šulentom.

image

Amir Gross Kabiri

MARIO OBRDALJ - Fena

„Imam u njima veliku potporu da uradimo više za budućnost kluba. Veliki sam ljubitelj nogometa i  imamo velike planove za ovaj klub. Na početku nisam vjerovao da će mi ovaj klub ovoliko prirasti srcu. Kad ste na dnevnoj bazi uključeni u rad ovakvog kluba i dnevno radite na njegovom poboljšanju emocije jačaju iz dana u dan. Vjerujem da je snaga kluba u našoj suradnji i razmjeni ideja. Različite ideje pridonose klubu i jačaju ga. Moje su emocije rasle kako su se uspjesi nizali“, istaknuo je Kabiri.

Dodaje kako ne postoji njegova osobna vizija razvoja kluba, nego vizija menadžmenta koji donosi zajedničke odluke na dnevnoj osnovi u cilju poboljšanja rada kluba.

„Imamo velike planove za budućnost, a ljudi iz kluba neumorno rade. Ne slavimo uspjehe tijekom nego na kraju sezone jer smo mi ovdje da radimo, a ne da pričamo. U našem pristupu odvija se dijalog bez kojega ne možemo donijeti ispravne odluke“, naglasio je.

Također, izjavio je kako se u radu uprave kluba odvija stalni dijalog.

„Mislimo da bez toga nema uspjeha za klub te smatram kako imamo veliku sreću što posjedujemo takav pristup", rekao je Kabiri.

image

Zrinjski želi iskorak u Europi

DNEVNIK.BA -

Za kraj su sva trojica članova kluba iznijela svoja očekivanja od utakmice protiv Urartua u utorak.

"Već sam rekao, oprezni smo, ali smo isto tako uvjereni u svoje sposobnosti. Tako da vjerujemo da ta prva prepreka, koliko god bila ozbiljna, će biti preskočena. A, onda nam vjerojatno ponovno dolazi Slovan i tu ćemo se posebno obračunati", kazao je predsjednik Lasić.

"Imali smo jedno napeto, kratko ljeto, ali mislimo također kako smo sastavili najbolji mogući tim. Sada je red na igračima da se dokažu na terenu", kazao je Kabiri.

Šulenta je, također, rekao kako očekuje prolazak prve prepreke na putu ka skupinama europskih natjecanja.

 

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 02:28