StoryEditor
traner zrinjskog

Petrović uoči Željezničara: "Puni gas od prvog kola"

Piše fena  /  16.02.2024., 13:54h

Trener Zrinjskog Željko Petrović ističe kako Plemići nemaju prostora za pogrešne korake te da već sutra na Grbavci njegova momčad mora biti na sto posto.

- Mi znamo šta ćemo i kako ćemo, i koje su naše mogućnosti. Ne smijemo napraviti niti jedan korak nazad. Imamo sedam bodova zaostatka za Borcem i moramo dati gas već od prvog kola ako mislimo vratiti Zrinjski na prvo mjesto - izjavio je Petrović uoči sutrašnjeg susreta 19. kola WWin lige BiH između Željezničara i Zrinjskog.

Iza Željezničara je loša polusezona, jedna od najgorih u posljednjih desetak godina, u kojoj su plavi osvojili svega 19 bodova i nalaze se na desetom mjestu ljestvice, tik iznad crte ispadanja.

No, Petrović ističe kako će Željezničar, pod vodstvom novog trenera Brune Akrapovića, na proljeće biti sasvim druga momčad.

- Željezničar je ozbiljan klub i ovo je derbi kola. Mi svakog protivnika poštujem, najviše poštujemo sami sebe, ali nemamo pravo bilo koga podcjenjivati. To neće biti Željezničar kakav je bio u prvom dijelu prvenstva. Trenera znam dobro, igrao sam protiv njega u Bugarskoj, to je iskusan trener koji zna igrati na pobjedu - upozorava strateg Zrinjskog.

Govoreći o tome kakvog protivnika očekuje u subotnjoj utakmici, Petrović je kazao da je pogledao nekoliko pripremnih utakmica Željezničara te da je spreman na sve varijante.

- Oni će sigurno igrati s tri igrača u zadnjoj liniji jer trener tako igra već duži niz godina. Da l‘ će igrati sa dvije špice s desetkom ili u formaciji 3-4-3, to nije naš problem. Mi smo spremni na sve, odradili smo danas i jučer dva dobra taktička treninga i spremni smo za sve formacije. Očekujem pravi Zrinjski i očekujem spektakla jer su svi uvjeti tu: sudac je vrhunski, teren je vrhunski, stadion će sigurno biti puno i što će ti više? - poručio je Petrović.

Što se tiče stanja u momčadi, istaknuo je kako su svi igrači spremni osim Tonija Šunjića koji se vratio u Mostar prije desetak dana i još nije u potpunosti spreman te neće putovati u Sarajevo.

Susret 19. kola WWin lige BiH Željezničar – Zrinjski igra se na stadionu Grbavica u subotu od 16 sati.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 17:47