StoryEditor
premijer liga bih

Petrović najavio promjene u sastavu Plemića za susret sa Željezničarom

Piše fena  /  15.03.2024., 14:27h

Zrinjski u subotu, 16. ožujka, na Stadionu pod Bijelim Brijegom dočekuje ekipu Željezničara. Trener mostarskih „Plemića“ Željko Petrović očekuje pobjedu u „pravoj utakmici gdje bodovi trebaju i jednima i drugima“.

Petrović je na konferenciji za novinare kazao kako je Željezničar odlična ekipa iako pozicija na ljestvici sugerira drukčije.

- Igramo kući, imamo navijače i domaći teren. Mislim da će to biti ogroman razlika, ako usporedimo s utakmicom od prije mjesec dana. Oni ovaj put ne igraju doma gdje imaju pun stadion i veliku podršku, sutra ovdje dolaze s drugom taktikom i drugim načinom igre nego što je bilo tamo. Željo je dobra ekipa s iskusnim trenerom, moramo biti oprezni, moramo biti pravi, još nismo ono što bi trebali biti. Je li to možda iz nekog straha ili što nismo navikli biti drugi, ne znam – kazao je Petrović.

Strateg Zrinjskog i dalje ne može računati na ozlijeđenog Silvija Ilinkovića, koji bi se na travnjak trebao vratiti nakon reprezentativne pauze.

- On je bio važna karika u iznošenju igre između prve i druge linije, nama je najgore što se moglo dogoditi da se on ozljedi. Igrat ćemo s igračima koji su zdravi i koji su spremni. Mislim da nećemo biti kompletni, ali izvesti ćemo najbolji mogući sastav - izjavio je crnogorski stručnjak.

Na pitanje igraju li ispod očekivane razine neki nogometaši Zrinjskog koji su u proteklim sezonama bili stožerni igrači, i hoće li u nastavku prvenstva biti više prilika za juniore, Petrović je odgovorio da će u sutrašnjem dvoboju biti „dramatičnih promjena“ u početnom sastavu.

- Što se tiče juniora, bio sam na treningu prije dva dana, pričao sam danas i s Ivankovićem, mojim prvim pomoćnikom, razgovarali smo trebamo li zvati nekoga od juniora. Možda do sada nismo odigrali na razini na kojoj smo trebali, ali ovaj klub ima zašto igrati. Svi igrači se bore, ginu na terenu, svaki dan daju svoj maksimum – ustvrdio je Petrović.

Poručio je kako je glavni cilj izboriti Europu.

- Ovdje nije lako osvojiti nešto, dosta je teško kada igraš u gostima, ima zamki i „smicalica“, liga je teška i izjednačena. Važno je da uđemo u Europu – kazao je trener mostarske ekipe.

Kada je predstavljen kao trener Zrinjskog, rekao je kako u ovom klubu želi „ostaviti neki trag“.

- Imam svoje mišljenje u vezi neki vizije, dijelim je interno s ljudima u klubu. Od prvog dana sam se maksimalno posvetio, a tako ću nastaviti i dalje. Proces ne traje jedan dana ili mjesec dana, traje duže. Hoću da igramo brže, da igramo atraktivnije, iako to nije uvijek recept za pobjedu kao što smo se mogli uvjeriti mnogo puta. Za naš klub je bitan rezultat. Ja sam trener koji može i promijeniti stvari ako ne funkcioniraju kako treba, mogu se prilagoditi. Sigurno je da ćemo se u nekim idućim utakmicama možda morati prilagoditi protivniku, posebno u gostima. Prvenstvo se bliži kraju i bitno je da napravimo rezultat, a to je da najmanje ostanemo gdje smo i da osvojimo Kup – naglasio je.

Na kraju je odgovorio na pitanje hoće li možda Željezničar sutra biti opasniji protivnik jer se nalazi u donjem dijelu tablice i trebaju mu dobri rezultati do kraja prvenstva.

- Željezničar baš grize, to smo vidjeli u utakmici protiv nas i u utakmici protiv Sarajeva. Oni „grizu“, ali dogodi se nekada da se uđe, nazovimo to tako, u kontraritam i onda se dogodi da izgubiš. Po meni oni imaju ekipu bolju od nekih ekipa koje su trenutno iznad njih - zaključio je Petrović

Utakmica između Zrinjskog i Željezničara na rasporedu je u subotu od 16 sati.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 07:46