StoryEditor
tansferi

Petković prelazi u Trabzonspor, Turci već spremaju doček

Piše desk  /  23.08.2023., 09:36h

Bruno Petković mjesec dana prije 29. rođendana i nakon pet godina u Dinamu napušta klub zbog transfera u Trabzonspor. Turski mediji pišu da je posao dogovoren te da ga se najkasnije idućeg tjedna očekuje u klubu kojeg vodi Nenad Bjelica.

"Tugu zbog poraza u derbiju protiv Galatasaraya Trabzon je izliječio sjajnim raspletom već poznate priče na tržištu. Navijači ovog kluba bili su oduševljeni kada su početkom ljeta saznali da je blizu dolaska zvijezda Dinama i reprezentacije Hrvatske. No, od tada su prošla dva mjeseca, a ništa se nije pokrenulo, pa ih je saga o Petkoviću već počela iritirati.

Međutim, početkom ovog tjedna došlo je do velikog napretka oko realizacije transfera. Činilo se da bi Petković mogao biti u Trabzonu već u petak, ali na njegov dolazak ćemo pričekati do idućeg tjedna. Saznajemo da Trabzonspor priprema veličanstveno predstavljanje za igrača koji će biti prva zvijezda kluba", pišu Turci.

Bjelica stvara hrvatsku koloniju u Trabzonu

Na Petkoviću već dugo inzistira Nenad Bjelica, koji je klub preuzeo prije četiri mjeseca i u padu. Do kraja prošle sezone nije uspio izboriti Europu, nego je završio na šestom mjestu. No, već prije početka ljetnog prijelaznog roka krenuo je u ofenzivu na tržištu. U sklopu nje doveo je Mislava Oršića i Tonija Teklića, a izgleda da će sada uspjeti i što se tiče angažmana prve i najveće želje.

Petkoviću je upravo Bjelica spasio karijeru prije pet godina. Tada je napadača koji se dugo bez golova i zapaženijeg učinka potucao po klubovima s dna Serie A i drugoligašima iznenađujuće doveo u Dinamo i tamo je pod njim eksplodirao. Late bloomer Petković je pod Bjelicom igrao tako da ga je Dinamo nakon samo pet mjeseci kupio od Bologne za milijun eura.

Petković odlazi kod spasitelja i tako ostavlja Dinamo bez još jedne zvijezde

Sada ga navodno prodaje za 5 milijuna. Petković je za Dinamo u 214 utakmica postigao 65 i namjestio 49 golova. Tako je postao i reprezentativac Hrvatske, za koju ima 31 nastup i 8 golova. Petković je nova u nizu zvijezda koje napuštaju Dinamo ovog ljeta: Josip Šutalo je potpisao za Ajax, očekuje se da Livaković danas potpiše za Fenerbahče, dok je prelazak Ivanušeca u Feyenoord pitanje dana. 

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 07:21