StoryEditor
transferi

Peti najskuplji dinamovac u povijesti prelazi u talijanskog prvoligaša

Piše desk  /  12.01.2022., 17:06h
Filip Benković (21) je u ljeto 2018. otišao iz Dinama u Leicester uz odštetu od 14.5 milijuna eura. Tinejdžer je tada bio treći najskuplji izlazni transfer Dinama u povijesti.

Skuplji od njega bili su samo Pjaca (prodan za 30 milijuna eura) i Modrić (22.5 milijuna eura). Od tada su Olmo i Gvardiol prodajama spustili Benkovića na peto mjesto ove tablice, koje je i dalje iznimno respektabilno.

Uostalom, kao tinejdžer se prodao iz Dinama skuplje nego Eduardo da Silva, Ćorluka, Majer, Kovačić, Lovren...

Ipak, Big Ben, kako su mladog stopera zvali zbog visine (1.94 m) za uglednog premierligaša od tada je odigrao samo dvije utakmice, ali nijednu u Premier ligi. Protekle tri i pol godine proveo je na posudbama. Celtic, Bristol City, Cardiff i Leuven bili su mu privremeni klubovi kao igraču Leicestera. Iz Belgije se vratio ljetos te je od tada odigrao samo dvije utakmice za rezervnu momčad, prenosi Index.

Benković je, dakle, bio u zapećku i onda ga je danas iz zaborava istrgnuo Gianluca Di Marzio. Jedan od najpouzdanijih izvora s Mercata objavio je da je Benković na liječničkim pregledima prije potpisa za Udinese. Nije specificirao radi li se o posudbi ili transferu igrača koji ugovor s Leicesterom ima do ljeta 2023. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 05:02