StoryEditor
važe ponude

Perišiću stigla bogata ponuda iz Engleske, "hrvatski klan" vodi pregovore

Piše desk  /  13.05.2022., 13:50h
Ivan Perišić odigrao je fantastično finale talijanskog kupa, u kojemu je njegov Inter nakon produžetaka golovima hrvatskog reprezentativca pobijedio Juventus i osvojio trofej. S 33 godine odradio je odličnu sezonu, ali još nije produljio ugovor s milanskim klubom koji istječe na kraju sezone.

Calciomercato je objavio da Inter želi zadržati Perišića, nudeći mu dvogodišnji ugovor vrijedan 4.5 milijuna eura. S druge strane, talijanski medij ističe da Perišić ima ponudu Newcastlea, engleskog prvoligaša koji je preuzeo konzorcij iz Saudijske Arabije.

Hrvatskom nogometašu navodno nude 6.5 milijuna eura po sezoni. "Razlika je velika. Na Perišiću je životna odluka: ostati u Interu, na koji se potpuno privikao, ili krenuti u novu avanturu s gotovo 34 godine. Pregovori su otvoreni", stoji u tekstu Calciomercata.

Gazzetta dello Sport, pak, piše o osobama koje vode Perišićevu karijeru. "Hrvatskim klanom" nazvali su vezu Perišića s Franom Jurčevićem, njegovim prijateljem iz djetinjstva te agentom. Jurčević, navode Talijani, radi za LJ Sports Group, agenciju umirovljenog hrvatskog tenisača Ivana Ljubičića. 

"Oni upravljaju Perišićevim sponzorskim ugovorima i društvenim mrežama. No Jurčević će biti taj koji će pregovarati s Interom o novom ugovoru", stoji u tekstu Gazzette. Podsjetimo, Perišić je, nakon što je donio trofej Interu, rekao: "Još uvijek ništa ne znam. Samo znam da s važnim igračima ne čekaš do zadnje minute. To biste trebali znati."

Gazzetta ističe kako mu nitko iz vodstva Intera na to nije odgovorio. Pregovori bi se trebali nastaviti nakon posljednjih dviju utakmica protiv Cagliarija i Sampdorije, u kojima im trebaju pobjede te kiks Milana kako bi osvojili naslov talijanskih prvaka.

"Perišić se nakon posudbe u Bayernu vratio u Inter i srušio skepticizam koji je Antonio Conte imao prema njemu. Nakon sezone u kojoj su osvojili naslov, Perišić je ove godine na stratosferskoj razini. Ne samo da je zabio devet golova već asistira i podiže intenzitet u napadu i obrani", piše Gazzetta.

Za kraj ističu kako Perišić traži plaću od pet milijuna eura, dok Inter želi dati četiri. No vjeruju kako bi mogli povisiti ponudu i zadovoljiti njegov zahtjev. "Ne pojavi li se veliki engleski klub, trebao bi se pojaviti bijeli dim, što je svima u interesu. Termin razgovora je zadnji tjedan u svibnju", zaključuje Gazzetta, prenosi Index Sport.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 08:02