StoryEditor
liga nacija

Perišić: U finalu idemo po ono što nam nedostaje

Piše hina  /  17.06.2023., 18:04h

U finalu idemo po ono što nam nedostaje, kazao je Ivan Perišić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči finala Lige nacija protiv Španjolske u nedjelju u Rotterdamu.

"Bit će sigurno teška utakmica, imaju sjajne vezne igrače, ali kada pogledaš naš vezni red, našu momčad i klupu, nemamo straha. Uvjereni smo da ćemo odigrati još jednu pravu utakmicu," poručio je Perišić.

Hrvatsku u finalu očekuje mlada i nova Španjolska koja u svom sastavu ima niz igrača koji su javnosti možda manje poznati.

"Možda su nepoznati javnosti, ali nama su jako dobro poznati. Znamo tko nas čeka s druge strane. Imali smo analizu, imat ćemo je sutra i pripremit ćemo se na najbolji način."

Hrvatska je u polufinalu slavila nakon produžetaka, Perišić se nada kako će u finalu sve biti gotovo unutar 90 minuta.

"Nadam se da ćemo sve riješiti u 90 minuta, navikli smo igrati produžetke i kada ih igramo moćno. Uvijek vježbamo jedanaesterce. Ako dođe do toga bit ćemo spremni. Kostur ekipe je dugo ovdje, igramo zajedno već 10 godina. Španjolska je mlada, ali igraju u velikim klubovima. Imamo iskustva, osvojili smo broncu i srebro, sutra idemo po ono što nam nedostaje."

Protiv Španjolske nitko nije favorit.

"Igramo super, moderni nogomet, što svima nama odgovara. Španjolska također, ima upečatljiv način igre, pokušat će igrati svoj stil. Očekujem da će na stadionu biti dvije trećine naših navijača, nadam se pozitivnom."

Naglasio je kako uoči utakmica traži mir, ali da je teško pobjeći od brojnih filmića hrvatskih navijača koji se šire internetom.

"Dan prije utakmice se volim koncentrirati, ali čim otvoriš mobitel ne možeš pobjeći od toga. Sigurno ti to daje dodatni motiv."

Naglasio je kako momčad sve učiniti kako bi osvojila trofej.

"Sve ćemo učiniti učinili da Luka podigne trofej, ali ne samo Luka, voljeli bi ga i mi ostali osvojiti. Sada imamo još jedno finale nakon Rusije, nadam se da će ovaj put to biti to", kazao je Perišić.

Hrvatska i Španjolska igraju u nedjelju u 20.45 sati.

28. travanj 2024 23:54