StoryEditor
odbijenica u zadnji čas

Perez otkrio što je Mbappe tražio od Reala: To nikad nitko nije tražio, niti će ikad itko to dobiti

Piše desk  /  16.06.2022., 09:29h

Florentino Perez, predsjednik Reala, u emisiji Chiringuito otkrio je kako je u zadnji tren propao već dogovoreni prelazak Kyliana Mbappea u momčad prvaka Španjolske i Europe. Umjesto toga je jedan od najboljih napadača svijeta odabrao produljenje ugovora sa PSG-om uz ogromnu plaću i faraonske ovlasti.

Perez je u jako gledanoj emisiji šoumena Josepa Pedrerola iznio detalje posla koji je propao suprotno svim očekivanjima: "Mbappeov san je bio igrati za Real i to mi je više puta rekao. Očajnički je htio doći kod nas još u kolovozu prošle godine. Nakon toga mi je stalno ponavljao kako želi igrati samo za Real. I onda, prije 15 dana, sve se najednom promijenilo. Mislim da je to zbog nezamislivog političkog pritiska pod kojim je bio.

Predsjednik Francuske i gradonačelnik Pariza počeli su ga opsjedati i tupiti mu da ne smije otići iz Pariza i Francuske. Ja ne mogu niti zamisliti da kod nas španjolski kralj takvo nešto radi s primjerice igračem Betisa. Osim političkog presinga, svoje je učinio i financijski, koji je došao iz Katara.

PSG je Mbappeu ponudio nevjerojatne uvjete. Kako u pogledu plaće, tako i toga što je potpisom novog ugovora s tim klubom praktički postao njegov sportski direktor. To je nespojivo s igračevim ovlastima i poslom."

Ipak, otkriva Perez, tada još nije sve bilo završeno između Mbappea i Reala, ali je tako postalo kada je on postavio nove uvjete: "Rekao je da neće sudjelovati u aktivnostima za sponzore Reala koji nisu i njegovi privatni sponzori. To me šokiralo, jer nikada nitko u povijesti ovog kluba to nije tražio i niti bi to dobio.

Nogomet je kolektivni sport i nitko ne može biti ispred ostalih niti će u Realu to biti. Svaka čast Mbappeu, ali on je valjda umislio da je pjevačka ili glumačka zvijezda, a svi oko njega u ovom klubu prateći bend ili statisti. Međutim, ovo je Real Madrid. Nisam mogao vjerovati kada sam vidio što traži od nas i rekao sam sebi: Ovo nije onaj moj Mbappe...

Usprkos svemu ja ga i dalje volim. Znam da mu nije bilo lako jer je kao mlad čovjek bio pod strašnim pritiskom da ne ode u Real, oteli su mu san. Žao mi je i zbog njegove majke, koja mi je govorila da je Kylian još otkako je bio mali dječak maštao o igranju za Real. Sad mi kažu da joj je jako neugodno nakon ovog njegovog obrata, da ju je stid." 

Perez je podvukao: "Ovaj Mbappe kojeg gledamo i slušamo u zadnje vrijeme nije onaj isti kojeg sam znao ranije. Ovoga kakav je sada i želim da ostane u PSG-u. Ja želim onog kakav je bio ranije i koji je ostao u mojim snovima.

Može li doći u Real za tri godine, kada mu završi ugovor s PSG-om? Znate kako se kaže kod nas, 'za tri godine ćemo svi biti ćelavi, hahaha! (Perez i voditelj su ćelavi, op.a.) Ovaj Mbappe nije moj Mbappe! Ovaj odbija raditi zajedničke akcije sa svojom momčadi. Tog Mbappea ne želim."

Realov predsjednik dodao je da ovo nije bilo jedino neugodno iznenađenje koje mu je priredio Mbappe. Osim što je Real lišio svog dolaska, nastojao mu je minirati i već dogovoreni transfer sjajnog mladog veznjaka Aureliena Tchouamenija iz Monaca, tako što ga je nagovarao da prijeđe u PSG: "Tchaoumeni mi je rekao da je u zadnji tren dobio sjajnu ponudu PSG-a i poruku da ne ide u Real, nego tamo. To je od njega tražio Mbappe, ali on mu je rekao ne", prenosi Index Sport.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 18:39