StoryEditor
legendarni brazilac

Peleova kći: "Bio je loše kad je Brazil izgubio od Hrvatske, a nakon poraza htio je pobjedu Messija"

Piše desk  /  03.03.2023., 10:57h

Nogometaši Brazila željeli su osvojiti Svjetsko prvenstvo u Kataru i zbog Pelea. Trofej su htjeli posvetiti njemu, koji je tih dana gubio bitku s dugom i teškom bolesti. Nisu uspjeli, poraženi su od Hrvatske u utakmici za polufinale. Pele je preminuo 29. prosinca prošle godine, 11 dana nakon finala Svjetskog prvenstva.

"Tata je već bio dosta loše kad je Brazil izgubio od Hrvatske. Svi su htjeli da Brazil za mojeg oca osvoji Svjetsko prvenstvo, ali on je razumio nogomet bolje nego mnogi. Znao je da postoji mogućnost da titulu dohvati netko drugi i uvijek je pričao da zato voli tu prekrasnu igru", rekla je njegova kći Kely Nascimento te otkrila za koga je Pele navijao nakon ispadanja Brazila, prenosi Index.

Govorio je da Messi zaslužuje naslov

"Nakon što je Brazil izgubio, svi su uletjeli u bolničku sobu i pitali ga tko će osvojiti naslov. Nadali su se da to neće biti Argentina, a on im je rekao da se nada da hoće jer Svjetsko prvenstvo mora ostati u Južnoj Americi i da Messi to zaslužuje."

"Više nije mogao gledati televiziju kad se igralo finale, ali je shvatio da je Argentina pobijedila i da je Messi podigao pehar. Bio je sretan", dodala je.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 12:15