StoryEditor
bivši brazilski napadač

Pele proslavio 82. rođendan: ‘To je Božji dar. Još 82, bilo bi dobro‘

Piše hina  /  24.10.2022., 13:03h

Pojavljivanja u javnosti drastično je smanjio iako je i dalje aktivan na društvenim mrežama.

Pele, legenda svjetskog nogometa proslavio je u nedjelju 82. rođendan i rekao da je sretan jer je dobrog zdravlja unatoč nekim tegobama zadnjih godina. 

"Prijatelji iz Brazila i cijelog svijeta, sretan sam, vrlo sretan što sam ovdje s vama i što mi je Bog dao dobro zdravlje da vam mogu zahvaliti na svemu što sam primio", rekao je nogometaš, jedini pobjednik tri Svjetska kupa (1958., 1962. i 1970.) u video poruci objavljenoj na svom Instagramu. 

"Osamdeset dvije godine, to je Božji dar. Nadam se da ćemo i dalje provoditi puno vremena zajedno, ako Bog da, još 82 bilo bi dobro", dodao je bivši brazilski napadač.

Edson Arantes do Nascimento, koji je po ocjenama mnogih najbolji nogometaš svih vremena, zadnjih godina imao je zdravstvenih tegoba. 

U kolovozu i rujnu 2021. Pele je bio hospitaliziran u Sao Paulu gdje mu je uklonjen tumor debelog crijeva.

Od tada njegova obitelj i liječnici rekli su da mu je zdravlje stabilno i da mora redovito odlaziti u bolnicu na kemoterapije, prema protokolu liječenja.

"O Rei" (port. kralj) u videoporuci nije spomenuo tu bolest, no on je zadnjih godina imao i problema s bubrezima te kukovima zbog čega mu je ograničena pokretljivost i koristi se invalidskim kolicima. 

Pojavljivanja u javnosti drastično je smanjio iako je i dalje aktivan na društvenim mrežama. 

Nekoliko slavnih brazilskih nogometaša kao što su Ronaldinho, Neymar, Ronaldo ili Rivaldo, proslavili su rođendan njihova slavnog uzora koji je u karijeri zabio više od tisuću golova.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 17:39