StoryEditor
top 10 golova sp-a

Pa zar golčina Mislava Oršića ne može ući u Top 10!? Ako se FIFA-e pita, onda ne

Piše desk  /  24.12.2022., 12:30h

Pogodak brazilskog reprezentativca Richarlisona za pobjedu 2:0 protiv Srbije proglašen je najljepšim na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

Pogodak koji je Richarlison postigao u 73. minuti dvoboja bio je malo remek-djelo. Loptu mu je vanjskim dijelom stopala ubacio Vinicius Junior, što je prema vlastitom naučio od suigrača iz Real Madrida Luke Modrića, a Richarlison je na 12 metara od gola loptu prihvatio lijevom nogom, da bi u okretu desnom nogom, udarcem preko glave, tzv. škaricama, pogodio mrežu.

Taj je pogodak dobio najviše glasova na mrežnom portalu posvećenom Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru, a konkurenciji su još bili: Salem Al-Dawsari (Saudijska Arabija) za pogodak Argentini, Cody Gakpo (Nizozemska) za gol protiv Ekvadora, Enzo Fernandez (Argentina) za pogodak Meksiku, Vincent Aboubakar (Kamerun) za gol protiv Srbije, Luis Chavez (Meksiko) za dalekometni pogodak iz slobodnog udarca Saudijskoj Arabiji, Kylian Mbappe (Francuska) za gol Poljacima, Paik Seungho (Južna Koreja) za pogodak protiv Brazila, Richarlison za gol na istoj utakmici te Neymar za pogodak koji je postigao u četvrtfinalnom dvoboju protiv Hrvatske.

Nagrada za najljepši pogodak na svjetskim prvenstvima se dodjeljuje od 2006., a Richarlison se pridružio skupini dobitnika u kojoj su Argentinac Maxi Rodriguez (2006.), Urugvajac Diego Forlan (2010.), Kolumbijac James Rodriguez (2014.) i Francuz Benjamin Pavard (2018.).       

TOP 10 golova sa Svjetskog prvenstva u Katru možete pogledati OVDJE.

Gol Mislava Oršića, koji po mišljenju FIFA-e nije u najboljih 10, možete pogledati ovdje:

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 16:43