StoryEditor
prvi reket svijeta

Ovo je objašnjenje australskog ministra za odbijanje Đokovićeve vize

Piše desk  /  14.01.2022., 08:49h
Australski ministar za imigracije Alex Hawke odbio je vizu Novaku Đokoviću, a u priopćenju je rekao da je odlučio iskoristiti svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama. U pojašnjenju svoje odluke naveo je da je vizu poništio zbog zdravlja i dobrog reda, kao i da je to bilo u javnom interesu.

"Danas sam iskoristio svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama da poništim vizu koju posjeduje Novak Đoković iz razloga zdravlja i dobrog reda, na temelju toga da je takva odluka bila od javnog interesa. Ova odluka uslijedila je nakon naloga Federalnog okružnog i obiteljskog suda od 10. siječnja 2022., poništavajući prethodnu odluku o poništenju iz razloga pravičnosti postupka", naveo je Hawke, prenosi Index.

Đoković se može žaliti

"Prilikom donošenja ove odluke, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dali Ministarstvo unutarnjih poslova, australske granične snage i gospodin Đoković. Morrisonova vlada čvrsto je opredijeljena zaštiti australskih granica, posebno u vezi s pandemijom covida-19. Zahvaljujem službenicima Ministarstva unutarnjih poslova i australskih graničnih snaga koji svaki dan rade kako bi služili interesima Australije u sve izazovnijim operativnim okruženjima", dodao je.

Đoković ima pravo žalbe na ovu odluku.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 14:15