StoryEditor
kvalifikacije za euro

Ovo je najvjerojatniji sastav s kojim Hrvatska ide na Armeniju, Kovačić neće igrati

Piše desk  /  11.09.2023., 14:23h

Mateo Kovačić vrlo vjerojatno neće igrati danas protiv Armenije (18 sati) u susretu šestog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Standardni hrvatski veznjak nije ozbiljnije ozlijeđen, no i dalje ga zateže mišić, koji je osjetio na posljednjem treningu reprezentacije u Erevanu. Kovačić bi trebao započeti s klupe, što znači da bi umjesto njega trebao zaigrati Lovro Majer.

Dalić je najavio kako će za Armeniju biti promjena u odnosu na 5:0 pobjedu protiv Latvije u petak. Ne bi ih trebalo biti previše. Moglo bi doći do osvježavanja bočnih pozicija pa bi u sastav mogli ući Josip Stanišić i Borna Barišić. Dalić je uoči današnjeg gostovanja najavio kako su Armenci opasni po krilima te da bi mogao pojačati bokove, piše Index.

Stanišić je defenzivniji bek od Josipa Juranovića, a Barišić ove sezone igra u dobroj formi u Rangersima te bi mogao svojom svježinom donijeti dodatnu energiju momčadi. Luka Ivanušec bi mogao preseliti na klupu nakon kvalitetne partije na Rujevici, a Dalić će naprijed koristiti trio Mario Pašalić - Bruno Petković - Ivan Perišić.

Od Petkovića traži nove golove

Neprikosnoveni starteri su Dominik Livaković na vratima, Joško Gvardiol i Josip Šutalo u centru obrane te Marcelo Brozović i kapetan Luka Modrić u sredini terena, a u napadu su sigurni Ivan Perišić te Bruno Petković, od kojeg će Dalić i u ovoj utakmici tražiti nove golove.

"Nama treba napadač koji zabija. Tražio sam prije utakmice od njega da ne dolazi na centar, da čeka loptu. Kad dobije loptu, ima svježinu, može više toga napraviti. Trošenje na centru je beskorisno, bilo je dosta centaršuteva, mora više biti na toj lopti", rekao je Dalić nakon Latvije i dodao:

"Mora biti još uporniji, opasniji, konkretniji. Golovi su njegov posao, on je napadač, on mora zabijati. Ti si broj devet, od tebe se očekuju golovi. Znao sam reći da Bruno nema kontinuitet, a bez toga neće biti ono što svi želimo da bude."

 

27. travanj 2024 09:47