StoryEditor
Herve Renard

Ovo je govor izbornika Saudijke Arabije na poluvremenu o kojem bruji cijeli svijet

Piše desk  /  25.11.2022., 10:53h

Saudijska Arabija je u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Kataru napravila jednu od najvećih senzacija u povijesti Mundijala. Pobijedila je za mnoge jednog od najvećih favorita turnira Argentinu 2:1. Argentina je vodila 1:0 golom Messija s 11 metara i do kraja prvog poluvremena mogla je zabiti još nekoliko golova.

Argentincima su čak tri gola poništena nakon intervencije VAR sobe, dok su Saudijci u prvih 45 minuta uglavnom stajali na svojoj polovici i bili su impresionirani Messijem i ostalim zvijezdama protiv kojih igraju. No onda je došlo drugo poluvrijeme. Na teren je izašla sasvim drugačija momčad Arabije. Počeli su napadati, tražili su gol, letjeli su po terenu. To im se isplatilo. Zbunili su Argentince i zabili im dva gola te preokrenuli utakmicu, prenosi Index.

Video je postao viralan

Nakon susreta procurio je video iz svlačionice Saudijske Arabije koji je istog trenutka postao viralan. Izbornik arapske reprezentacije Herve Renard bio je toliko ljut na svoje igrače na poluvremenu da je urlao na njih zamjerivši im strah i preveliki respekt prema Messiju i ostalim Argentincima.

''Ovo je presing? Presing ne znači ovo što vi radite. Messi na sredini terena ima loptu, a ti stojiš u obrani. Moraš ga preuzeti isti trenutak. Moraš ga gurati, a on ima loptu i svi buljite u njega. Ako želite fotografiju s njim, to odradite nakon utakmice. Ovo je Svjetsko prvenstvo i morate dati sve od sebe'', vikao je Francuz na svoje igrače, koji su ga očito poslušali te su napravili čudo nad čudima. 

Međutim, ono što je posebno oduševilo sve jest jedan od Renardovih pomoćnika koji je bio zadužen da s engleskog prevodi igračima na arapski jezik. Čovjek je to odradio maestralno.

Pratio je svaki Renardov pokret i riječ i ne samo što je objasnio igračima što Francuz želi nego je čak oponašao i glas trenera i svaku gestu kako bi igrači dobili dojam što trener želi od njih.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:06