Zagreb,24.10.2022.-Konferencija Ante Čačića i Mislava Oršića uoči utakmice Dinamo - MilanHINA/ TOMISLAV PAVLEK/ TP -
StoryEditor
Ante Čačić:

"Ovo je derbi bez obzira na stanje na ljestvici. Moramo usredotočiti na naše ambicije i obvezu da zadržimo prvu poziciju na ljestvici"

Piše desk  /  12.11.2022., 19:45h

Dinamo sutra u 17:30 gostuje na Rujevici kod Rijeke u 17. kolu SuperSport HNL-a. Utakmicu je najavio trener Dinama Ante Čačić. "Ovo je derbi bez obzira na stanje na ljestvici. Rijeka je doma protiv svakoga vrlo ozbiljna. Mi se moramo usredotočiti na naše ambicije i obvezu da zadržimo prvu poziciju na ljestvici.

Učinit ćemo sve da budemo maksimalno fokusirani i odradimo utakmicu na najbolji način. Čeka nas ranjiv domaćin koji je dosad odigrao polusezonu ispod očekivanja, ali to ništa ne znači u takvoj jednoj utakmica. Dinamo je uvijek nadahnuće za svakog, pa tako i za sutrašnjeg protivnika. Rijeka ima igrače koji mogu napraviti dobre stvari, ne očekuje nas lagan susret, ali najviše se pita nas.

Moramo shvatiti dvoboj kao i preko 90 posto utakmica tijekom ove sezone u kojima smo bili dovoljno motivirani, agresivni, kompaktni i koncentrirani. Kada je tako, Dinamova kvaliteta mora proizvesti dobar rezultat", izjavio je Čačić.

Nema Ademija, Dilavera i Šutala, a Baturina je upitan

"Trebamo poraditi na psihološkom planu da momčad bude fokusirana na sutrašnju utakmicu. Utakmica sa Šibenikom pokazala je da je momčad ozbiljna. Nismo tjelesno potrošeni, više emotivno. Neki igrači odlaze na Svjetsko prvenstvo, dok će Ristovski igrati za Makedoniju i Emreli za Azerbajdžan.

Osim hrvatskih reprezentativaca, na Svjetsko prvenstvo ide i Moharrami s Iranom. Po onome što sam vidio momčad je u mislima još uvijek ovdje. Ademija ćemo poštedjeti zbog ozljede zadnje lože te ćemo na treningu vidjeti možemo li računati na Martina Baturinu. Dilaver i Boško Šutalo od prije nisu u konkurenciji", poručio je trener Dinama.

"Rijeka je hirovita, moramo biti oprezni"

"Rijeka je hirovita, moramo biti jako oprezni. Moramo napraviti sve da nas ne iznenadi i ne napravi prezentaciju kakvu je imala s Lokomotivom i u Varaždinu. Tada su izgledali dobro i došli do bodova", izjavio je Čačić.

Dinamu će ovo biti 30. utakmica u prvom dijelu sezone. "To smo stalno isticali jer, za razliku od drugih koji su igrali u skupini Lige prvaka, mi smo vrlo rano krenuli i stoga imamo toliko utakmica više. Nije bilo lako izgurati, no nadam se da ćemo s ovim susretom sve završiti na zadovoljavajući način i zasluženo otići na odmor.

Reprezentativci odlaze u reprezentacije, a ostalima je potrebno zaželjeti se nogometa i rada. Nastavak će biti zahtjevan jer nismo navikli tako rano prekidati prvenstvo i opet brzo ponovno početi. Bit će dosta problema, posebice oko organizacija kontrolnih utakmica", zaključio je Čačić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 13:00