StoryEditor
nigerija

Ovakvo namještanje utakmice niste nikad vidjeli. Da stvar bude gora, riječ je o finalu kupa...

Piše desk  /  15.07.2022., 09:43h

Posljednjih mjeseci svjedoci smo bizarnih i nevjerojatnih načina na koji se namještaju sportski događaji, a način na koji je odlučen pobjednik Kupa Nigerije nakon raspucavanja definitivno je nešto što nikada nije zabilježeno u svijetu nogometa.

Utakmicu između tamošnjih Remo Stars i Ijebu Uniteda na kraju su odlučili penali, a serija je okončana rezultatom 3:0 i to nakon što je nekoliko udaraca s 11 metara izvedeno u najmanju ruku na komičan način.

Tako se kod penala koji je izvela ekipa Ijebu Uniteda vratar nije ni pomjerao i samo je pogledom ispratio kako mu suparnički igrač šalje loptu u mrežu, ali posebna priča je izvođenje jedanaesterca njegovog suigrača.

Igrač Remo Starsa s brojem 12 na dresu se pripremio izvesti udarac, a onda je loptu nabio u aut. "Ako ovo nije namještanje utakmica, onda ne znam što je. Zašto je nigerijski nogomet ovakav? Zašto ne želimo napredak? Ovo je finale FA Cupa između Remo Starsa i Ijebu Uniteda", napisao je na Twitteru novinar iz Nigerije Ibukun Aluko, prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 08:01