StoryEditor
sinoć na suprotnim stranama

Ova ikonska fotografija nastala je prije 12 godina: Lijevog većina prepoznaje, a desnog...?

Piše desk  /  14.08.2022., 13:05h

Sva svjetla pozornice na Maksimiru u 100. HNL derbiju Dinama i Hajduka ‘ukrala‘ je ‘modra desetka‘ - Martin Baturina. Dinamov dragulj poveo je preokret ‘modrih‘ fantastičnim pogotkom u 61. minuti,

Solidnu rolu u momčadi Hajduka u subotnjem, jubilarnom 100. HNL derbiju između 'bilih' i 'modrih' odigrao je Marko Livaja (28). Najbolji topnik iz prošle sezone najčešće je dobivao lopte leđima okrenut protivničkom golu na sredini terena i tražio suigrače 'iza neprijateljskih linija' loptama 's očima'. Kao rezultat jedne takve, Atanasov se našao u odličnoj prilici i prekrasno zabio za vodstvo Hajduka. Za neki bolji učinak na individualnoj, ali i momčadskoj razini, trebala mu je bolja podrška suigrača.

Sva svjetla pozornice na Maksimiru ovog je puta 'ukrala' druga 'desetka' - Martin Baturina (19). Dinamov dragulj poveo je preokret 'modrih' fantastičnim pogotkom u 61. minuti, a na travnjaku se zadržao sve do 88. minute kada ga je zamijenio Lauritsen. Baturina više nije mladić koji polako skuplja minutažu u seniorskom nogometu, već standardni prvotimac. Anti Čačiću može se prigovarati za mnoge odluke, ali za hrabrost oko uvrštavanja Baturine u početni sastav za najvažnije utakmice sezone zaslužio je svaku pohvalu. 

Kako god, društvenim mrežama se nakon utakmica počela širiti fotografija Livaje i Baturine i sad već davne 2010. godine. Fotografija je snimljena na nepoznatom turniru gdje je tada 16-godišnji Livaja uručio 7-godišnjem Baturini trofej. Mali Martin tada je nastupao za NK Pomak, dok se Livaja pripremao za transfer iz Hajduka u milanski Inter, piše 24sata.hr.

Podsjetimo, Baturina je u mlađim uzrastima nastupao za Hajduk nakon čega je preko Splita došao u Dinamo u kojem se isprofilirao kao potencijalni najveći eksponat 'modrih'.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:10