StoryEditor
bh. košarkaš

Otvoreno košarkaško igralište koje je mladima Tuzle poklonio Jusuf Nurkić

Piše fena  /  04.05.2023., 14:49h

U tuzlanskom naselju Stupine danas je svečano otvoreno košarkaško igralište koje je mladima i djeci Tuzle poklonio Jusuf Nurkić, reprezentativac Bosne i Hercegovine i član NBA tima Portland Trail Blazersa.

Jasmin Imamović, nekadašnji gradonačelnik Tuzle i Jusuf Nurkić su prošle godine krenuli u realizaciju ideje. 

- Termin otvaranja smo ranije odredili, prije tragedije u Beogradu. Žalimo djecu, brinemo da se nešto slično ne dogodi i kod nas, i ovaj velikodušni poklon Jusufa Nurkića možda je danas i višestruko značajniji jer je poklon za djecu i mlade Tuzle. Jusuf Nurkić je veliki filantrop, humanitarac i zaista mu se zahvaljujem na ovom velikodušnom poklonu - rekao je Jasmin Imamović.

Aktualni gradonačelnik Zijad Lugavić istakao je kako je Grad Tuzla osigurao zemljište, projekat i nadzor nad projektom, a u fazi je i poboljšanje videonadzora nad igralištem. 

- Ovo igralište će služiti mladima. Da se druže i razvijaju. Nadamo se da će na igralištu biti mnogo mladih, da će se igrati mnogo dobrih utakmica - rekao je Lugavić. 

Reprezentativac BiH Jusuf Nurkić nije htio, kako je naveo, dužiti priču...

- Znamo da su djeca danas pred ekranima i ovo je bolji način da provedu vrijeme. Tuzla je primjer za sve i po meni Tuzla predstavlja ono što Bosna i Hercegovina u cijelini treba biti - rekao je Nurkić. 

Nurkić se družio sa dječacima i djevojčicama, fotografirao se i dijelio autograme, a svi su ostali u uvjerenju da će se košarkaški teren iskoristiti na svrsishodan način. 

Dnevnik.ba

24. svibanj 2023 19:19