StoryEditor
Stefan Bajčetić

Otac Liverpoolovog igrača srpskog porijekla: Vezaniji je za Španjolsku nego za Srbiju

Piše desk  /  27.12.2022., 18:40h

Mladi veznjak zaintrigirao je mnoge, a posebno balkansku regiju, zbog imena i prezimena.

Liverpool je u nastavak premierligaške sezone krenuo gostujućom pobjedom 3:1 kod Aston Ville, a posljednji gol na utakmici u 81. minuti postigao je 18-godišnji Stefan Bajčetić, koji je u igru ušao samo dvije minute ranije zamijenivši kapetana Jordana Hendersona. Mladi veznjak zaintrigirao je mnoge, a posebno balkansku regiju, zbog imena i prezimena, piše Index.hr.

Bajčetić je rođeni Španjolac, ali je srpskog podrijetla. Njegov je otac bivši srpski nogometaš Srđan Bajčetić, bivši veznjak Crvene zvezde, koji je tri godine (od 1994. do 1997.) igrao za Celtu, a u Vigu je upoznao Stefanovu majku Paulu Estaves. Stefan je ondje rođen 2004., nekoliko mjeseci nakon što je Srđan u Koreji okončao karijeru.

Sa 16 se preselio u Englesku

Talent je pokazao igrajući u juniorima Celte, gdje je privukao pozornost Liverpoolovih skauta te se u siječnju 2021. preselio na Anfield kao 16-godišnjak. Prošle sezone debitirao je u kupu, a ovog je ljeta prošao pripreme s prvom momčadi, u koju je povremeno uskakao igrajući pretežno za pričuve.

Mladi Španjolac jučer je zaigrao u veznom redu, ali može igrati i u obrani, kao stoper i kao bek, što bi ga trebalo držati izuzetno vrijednim za bilo koju momčad u kojoj igra. Zasad je odigrao tri utakmice za španjolsku U-18 reprezentaciju, ali zahvaljujući podrijetlu još se može predomisliti i na seniorskoj razini igrati za Srbiju iako to ne djeluje izvjesno sudeći po riječima oca Srđana.

"Ima čvršće veze sa Španjolskom"

"Stefan je u Španjolskoj rođen i odgojen. Ima čvršće veze sa Španjolskom nego sa Srbijom. Nikad se ne zna što se može desiti u budućnosti, ali ta odluka nije donesena iz interesa. Nitko nije očekivao da ovako brzo napreduje. Svi smo se iznenadili kad je ljetos otišao na pripreme prve ekipe i da je po povratku u bazu nastavio trenirati sa seniorima.

Debi za Liverpool predstavljao je velik iskorak. Ipak Liverpool ima nebrojeno dječaka poniklih u klubu, mnogi od njih debitiraju za prvu ekipu, a poslije toga se ne uspiju zadržati u njoj. Raduje me kako se Stefan formirao za ove dvije godine. Ne samo u igračkom smislu. Odlazak u Liverpool značio je i da će se razviti kao osoba, postati neovisan, naučiti još jedan jezik. Dobro je za Stefana da se suoči i s drugačijim stilom igre, s obzirom na to da se na Otoku igra dinamičnije", rekao je Srđan Bajčetić za Marcu.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 23:19